News Flash:

Preturile apartamentelor din Timsoara, in continua crestere

12 Octombrie 2018
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
apartament

Daca in alti ani salturile de preturi la proprietatile imobiliare erau mult mai mari in septembrie, in acest an evolutia in plus a fost la Timisoara de doar 0,5 procente. Interesul pare sa fie mai mare pentru locuintele noi.

Debutul noul an scolar si a celui universitar, mai ales, duce la o majorare intensa a activitatii imobiliare in luna septembrie. In aceasta perioada tranzactionarea cu proprietati rezidentiale. atat vanzare, cat si inchiriere, cunoaste o intensificare semnificativa comparativ cu lunile de vara.

In acest context, apartamentele disponibile spre achizitie pe piata autohtona au recuperat declinul consemnat in august. In perioada mentionata, conform Imobiliare.ro, preturile apartamentelor au inregistrat, pe plan national, un avans de 1,9%, de la nivelul de 1.197 de euro pe metru patrat util valabil la finele lunii precedente, pana la 1.220 de euro pe metru patrat util.

In special sub influenta segmentului nou, tendinta de crestere a fost resimtita in toate centrele regionale analizate, chiar daca aceasta a fost mai temperata comparativ cu evolutia la nivel de tara.

In Timisoara, preturile consemnate de Imobiliare.ro releva o majorare de 0,5% a asteptarilor proprietarilor de apartamente in luna septembrie, de la 1.204 la 1.210 euro pe metru patrat util. Cresteri de pret au fost inregistrate pentru ambele tipuri de proprietati, insa cuantumul acestora a fost diferit, astfel ca ecartul dintre cele doua segmente de piata analizate s-a largit.

Locuintele vechi s-au apreciat cu 0,4% (de la 1.203 la 1.208 euro pe metru patrat util), insa cele noi s-au scumpit cu 1% (de la 1.206 la 1.218 euro pe metru patrat util).


sursa:tion.ro


preturi proprietatile imobiliare evolutia timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006459 (s)