News Flash:

Premierul Mihai Tudose: Nu cred ca Ungaria va strica in asemenea hal relatiile diplomatice cu noi

7 Septembrie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose2
Premierul Tudose a declarat, miercuri, la Antena 3 ca autoritatile romane vor explica partii maghiare ca, in privinta Liceului Romano-Catolic, este o problema in Justitie si o greseala de comunicare si de abordare a consiliului local si ca nu crede ca Ungaria va strica relatiile ” in asemenea hal”.
”Haideti sa ne uitam si la calitatea emitatorului din Ungaria – un secretar de stat. Diplomatic asta inseamna ca poate oricand sa vina cineva sa spuna – ia uite ce a spus ala... Eu nu cred ca Ungaria va strica in asemenea hal relatiile diplomatice cu noi si interesele economice comune, pentru ca nu numai noi avem interese economice in Ungaria, ci si domniile lor au aici”, a declarat, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.
El a mai spus ca mizeaza pe varianta dialogului cu autoritatile ungare. ” Nu este vorba despre un razboi, ca avem ceva cu o minoritate etnica, religioasa. Mai mult, Romania este exemplu in lume in ceea ce priveste toleranta si religioasa, si etnica si de orice natura. Aceasta inflamare s-a produs acum, ca incepe anul scolar si copii nu stiu, este o situatie incerta, se inscriu sau nu la acel liceu”, a mai spus Tudose.
Primul-ministru a apreciat ca situatia de la Targu-Mures a aparut din cauza unor erori administrative, nu pentru ca statul roman ar fi impotriva infiintarii de unitati de invatamant pentru minoritatile nationale sau religioase. ”Anul trecut comunitatea maghiara a dorit infiintarea unui liceu in colaborare cu Bioserica Catolica. Pana aici totul e in regula, avem in Romania o multime de licee confensionale, de toate neamurile. O scapare sau o greseala – intr-o hotarare de Consliu Local, fiindca in Romania scolile se infiinteaza prin hotarare de Consiliu Local, hotarare care a spus ca e de acord Consiliul cu infiintarea scolii, nu ca hotaraste infiintarea scolii. De aici a inceput sarabanda. Au fost descinderi, procuratura, au fost oameni chemati la audieri, un intreg spectacol”, a spus Tudose.

premierul tudose liceului romano-catolic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004786 (s)