News Flash:

Premierul Italiei, comparat cu Nicolae Ceausescu

6 Mai 2015
850 Vizualizari | 0 Comentarii
Matteo Renzi
Umoristul italian Maurizio Crozza l-a comparat pe premierul de centru-stanga al Italiei, Matteo Renzi, cu Nicolae Ceausescu, ironizand noua lege electorala propusa de Guvernul italian si adoptata saptamana trecuta de Parlamentul de la Roma.
Umoristul genovez a ironizat, in emisiunea DiMartedi, difuzata la postul tv LA7, politicile premierului de centru-stanga, oprindu-se inclusiv asupra legii electorale Italicum, pe care Guvernul Renzi si-a asumat raspunderea si a primit increderea Parlamentului saptamana trecuta.
"Dupa zece ani, Matteo Renzi a reusit adoptarea unei legi electorale care prevede oferirea tuturor puterilor primului-ministru. Nici macar Ceausescu, daca ati auzit vreodata de el, nu a facut o astfel de lege", a spus Maurizio Crozza.
Noua lege electorala italiana (Italicum) prevede un sistem de vot proportional, avantaje pentru majoritatea parlamentara, un prag electoral de 3 la suta (si redistribuirea voturilor partidelor care nu il depasesc), modificarea circumscriptiilor electorale si doua tururi de scrutin. Legea, care a atras numeroase critici, in special din partea partidelor mici, va intra in vigoare la 1 iulie 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015201 (s)