News Flash:

Nepal: Eforturile de salvare, afectate de numarul insuficient de elicoptere

4 Mai 2015
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
nepal0
Numarul insuficient de elicoptere afecteaza eforturile de salvare si pe cele de furnizare a ajutorului umanitar pentru populatia sinistrata din Nepal, dupa cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit tara asiatica pe 25 aprilie, a anuntat luni Laxmi Dhakal, purtator de cuvant al Ministrului de Interne nepalez, citat de DPA.
Guvernul nepalez foloseste in prezent 13 elicoptere, dintre care sapte private, in timp de Fortele Aeriene Indiene participa la operatiunile de salvare cu 14 elicoptere.
''Nu avem destule elicoptere pentru a livra ajutorul umanitar si a desfasura operatiuni de salvare simultan'', a explicat Laxmi Dhakal.
Armata americana a pus la dispozitie duminica patru avioane Osprey, care pot realiza aterizari verticale, iar China a furnizat luni dimineata trei elicoptere. ''Totusi, aceste mijloace nu sunt suficiente. Avem nevoie de un numar cel putin dublu sau chiar triplu de elicoptere fata de cate avem acum'', a continuat oficialul nepalez.
Satele din zonele muntoase din nordul Nepalului, unde accesul rutier este dificil sau chiar lipseste, sunt izolate din cauza alunecarilor de teren provocate de seism. In unele sate au fost complet distruse 95% din case, localnicii fiind nevoiti sa se refugieze pe camp.
Bilantul provizoriu oficial al seismului din 25 aprilie a urcat la 7.200 de morti, dar exista probabilitatea ca acesta sa creasca intrucat se inregistreaza multe victime in zonele inaccesibile din nordul tarii, potrivit Centrului nepalez pentru situatii de urgenta.
Oficiul pentru turism din Nepal a anuntat ca este confirmata moartea a 57 de straini si ranirea a 52, iar 109 turisti sunt inca dati disparuti in urma cutremurului.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004541 (s)