News Flash:

Aproape 3.700 de imigranTi clandestini, salvaTi pe Mediterana Intr-o singura zi

3 Mai 2015
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
nava in larg
In total 3.690 de imigranti ilegali au fost salvati intr-o singura zi de la bordul unor ambarcatiuni, pe Mediterana, in largul coastelor libiene, a anuntat Paza de Coasta italiana duminica, relateaza Associated Press in pagina electronica.
Potrivit Pazei italiene de Coasta, 17 operatiuni de salvare au fost efectuate sambata, cand traficanti de persoane au profitat de marea calma si vremea frumoasa pentru a transporta numerosi imigranti clandestini, din nordul Africii, la bordul unor barci de cauciuc cu motor.
Unii dintre imigranti au fost debarcati duminica in porturi din Sicilia, iar altii urmau sa ajunga luni la Calabria, in sudul Italiei, dupa ce adaposturile temporare de pe insula destinate imigrantilor ilegali salvati s-au umplut.
Traficantii de imigranti folosesc adesea ambarcatiuni paraginite, care naufragiaza dupa ce ies in largul coastelor Libiei. Aceste ambarcatiuni sunt intesate cu imigranti, traficantii incercand sa isi maximizeze profitul, in contextul in care victimele le platesc sute de euro sa ajunga in Italia.
A devenit un lucru obisnuit ca mii de imigranti sa fie salvati in decurs de o zi-doua.
Un val de imigranti clandestini continua sa vina spre Italia, dupa ce aproximativ 170.000 de persoane au fost salvate pe mare, de catre autoritatile italiene, pana la sfarsitul lui 2014, reprezentand o crestere cu 277% fata de numarul inregistrat in 2013. Roma a exercitat presiuni asupra Uniunii Europene sa faca mai mult pentru a ajuta la salvarea imigrantilor, in contextul in care multi dintre ei sunt solicitanti de azil care spera sa ajunga la rude stabilite in nordul Europei.
Aproximativ 800 de imigranti clandestini s-au inecat luna trecuta, dupa ce nava la bordul careia se aflau s-a rasturnat in largul coastelor Libiei, iar multi dintre pasageri erau inchisi de catre traficanti la bord. Dupa aceasta tragedie, liderii UE au decis, intr-un summit convocat de urgenta, sa consolideze misiunea Triton, prin suplimentarea navelor de patrulare si mobilizarea unor avioane de patrulare, puse la dispozitie de mai multe state. Italia, care recurge la nave comerciale aflate in zona, coordoneaza operatiunile de salvare.
Un numar-record de 280.000 de treceri ilegale ale frontierei au fost inregistrate anul trecut pe teritoriul celor 28 de state membre UE, potrivit Agentiei europene pentru supravegherea frontierelor Frontex.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004695 (s)