News Flash:

Premierul Grindeanu, DECIZIE DE ULTIMA ORA luata pentru copii

2 Martie 2017
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu motiune
Romania se angajeaza sa faca o prioritate din consolidarea legislatiei si politicilor publice in domeniul luptei impotriva violentei la care sunt supusi copiii, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

Grindeanu a fost prezent, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare in Romania a Parteneriatului global "Opriti Violenta Impotriva Copiilor''.
"Acest parteneriat are ca obiectiv incetarea abuzului, exploatarii, traficului si a tuturor formelor de violenta si tortura impotriva copiilor. Romania se angajeaza sa faca o prioritate din consolidarea legislatiei si politicilor publice in domeniul luptei impotriva violentei la care sunt supusi copiii. Tacerea din jurul violentei impotriva copiilor nu este calea de urmat. Probabil ca unii dintre noi nu isi doresc sa vorbeasca despre asemenea subiecte, dar nu poti fugi de o realitate care ne marcheaza intr-un mod profund societatea. Poate nu ne place sa acceptam faptul ca exista copii in Europa, in Romania, care sunt supusi unor violente fizice, verbale, emotionale, abuzurilor, traficului si exploatarii", a afirmat premierul.
El aratat ca violenta impotriva copiilor trebuie oprita si ca depinde de fiecare daca doreste sa asiste pasiv la aceasta realitate dura sau este dispus sa lupte impotriva acestei probleme.
"Ca premier, invit institutiile statului, ministerele, precum si autoritatile sa participe la acest efort impreuna cu organizatiile din societatea civila. Este nevoie de mai multa solidaritate si colaborare. Vreau sa imbunatatim legislatia existenta, sa fim mai atenti la modul in care aplicam legea. Sunt convins ca atat Guvernul, cat si majoritatea care sustine acest guvern in Parlament pot face progrese semnificative", a mai spus Sorin Grindeanu.
El a punctat faptul ca violenta impotriva copiilor nu este doar fizica. 
"Un copil e victima violentei si daca e impus unor agresiuni in plan emotional sau psihologic, ca sa nu vorbim despre cazurile in care copiii sunt victimele unui abuz sexual. Violenta la adresa unui copil reprezinta un cumul de factori. Ea poate insemna si ca e neglijat de parintii sai, ca este exploatat de familia sa sau de cei din jurul sau", a adaugat prim-ministrul.
Grindeanu a pledat pentru concentrarea pe latura de preventie.
"Ca tata a doi copii pe care ii iubesc (...) sunt ingrijorat ca traim intr-o societate marcata de violenta, fie ca e pe strada, acasa sau la televizor. Ca orice parinte, vreau sa ii protejez, sa le ofer o educatie corecta si sa le urmaresc dezvoltarea", a spus premierul.
AGERPRES

romania grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005789 (s)