News Flash:

Premiera neurochirurgicala la Spitalul Judetean Timisoara

21 Aprilie 2014
1626 Vizualizari | 1 Comentarii

O echipă de medici neorochirurgi specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu doi tineri medici timişoreni veniţi din Franţa au reuşit o operaţie în premieră pentru Regiunea de Vest, joi, 18 aprilie.

Operaţia endovasculară, realizată printr-un abord minim invaziv, a fost pregătită timp de şase luni. Este vorba de o embolizare a unui anevrism cerebral nerupt, la un pacient de 46 de ani.

„E o premieră pentru partea această de ţară. Nu a fost un anevrism uşor, iar procedeul nu a fost simplu. Medicii s-au purtat excelent”, a spus prof. Horia Pleş, şeful Clinicii de Neurochirurgie.

Asemenea operaţii se mai fac la Bucureşti şi Târgu Mureş, iar pacientul nu rămâne cu nicio cicatrice şi poate pleca acasă în două-trei zile. Costurile pentru o asemenea intervenţie sunt cuprinse între 5.000 și 10.500 de euro.

„Este un prim caz de neuroradiologie intervenţională rezolvat cu succes, graţie dotărilor pe care le avem în spital şi graţie unor tineri specialişti dornici de a se dezvolta pe o zonă de graniţă între diagnostic şi terapie, între neurologie, neurochirurgie şi radiologie, o zonă de maximă tehnologie”, a declarat conf. univ. dr. Florin Bîrsăşteanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Timişoara.

„A fost un test de foc, prin care echipa de medici specialişti a trecut cu succes. Sperăm să fie primul procedeu de succes și că altele vor urma de acum încolo”, a subliniat dr. Raoul Pop.

Echipa de medici specialişti a fost formată din dr. Cristian Mihalea şi dr. Raoul Pop, veniţi din Franţa, dr. Adrian Tutelca, dr. Raluca Lazăr, dr. Loredana Luca, dr. Ane Lore Gruneanţu, de la Spitalul Judeţean Timişoara.

De asemenea, aceeaşi echipă a mai operat la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara un caz de trombectomie mecanică parţială. Fiindcă pacientul suferă de alte mobidităţi, medicii au decis să nu ducă până la capăt operaţia, care este foarte riscantă. Această intervenţie chirurgicală a fost în premieră pentru România. Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

dorina  | #1019
dle dr RAOUL POP ,
- dati publicitatii si gafele pe care le faceti.
- pe mine m-ati tratat in anii 2011 si 2012 de scleroza multipla ,,,eu avand neuromielita optica.
-tratamentele administrate de-a lingul a 7 ani , interferon beta 1b 5 ani si tysabri 16 luni , de dr. Simu ,dr Lata si domnia voastra / EXACERBEAZA NMO SI SANT DAUNATOARE .am gasit aceste informatii pe sit-urile Mayo Cl. Minesota , NEMOS -Germania ..si altele ,,,dar am discutat problema si cu medici din Canada si Anglia care au ramas stupefiatisi si mi-au spus ,
citez " mai bine de 10 ani sant 3 criterii foarte clare din care 2 obligatorii pentru a diferentia neuromielita optica de scleroza multipla "

cum e dr. POP ?
PUBLICATI-VA GRESELILE IMPREUNA CU COLEGELE ,,,,NU CA SA-MI FACETI MIE PLACERE , CI CA ALI NEUROLOGI SA INVETE DIN GRESELILE DVS,,,,SA NU MAI PUNA DG. GRESITE SI TERAPII GRESITE ....SA NU MAI NENOROCEASCA SI ALTI BOLNAVI.
Adauga comentariu

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2471 (s) | 22 queries | Mysql time :0.105608 (s)