News Flash:

Cum sa tratezi natural indigestia

20 Aprilie 2014
1502 Vizualizari | 0 Comentarii
    Ghimbirul este folosit de foarte mult timp ca remediu pentru calmarea stomacului şi ameliorarea stării de greaţă. Nimeni nu ştie exact cum acţionează, dar s-a demonstrat că această plantă îmbunătăţeşte digestia şi are proprietăţi antispastice, care o fac un remediu folositor pentru crampele gastrice.
    Ghimbirul poate fi administrat cu uşurinţă sub formă de capsule: ia două capsule de 250 mg după masă. Sau, după masă, mănancă cateva bucăţele de rădăcină candel de ghimbir sau bea o cană de ceai de ghimbir. Pentru a prepara ceaiul, amestecă o linguriţă de ghimbir proaspăt ras, într-o cană cu apă fiartă şi lasă-l la infuzat timp de 10 minute înainte să-l strecori.
    Muşeţelul este un vechi tratament pentru indigestie. Planta este administrată cel mai bine sub formă de ceai calmant. Bea trei căni de ceai de muşeţel pe zi, înainte de masă.

Resurse masticabile

    Mestecă şi apoi înghite o linguriţă de fenicul sau chimen, atunci cand ai indigestie (sau după ce ai mancat o masă foarte copioasă sau foarte picantă, care s-ar putea să-ţi provoace indigestie mai tarziu). Aceste seminţe conţin ingrediente care calmează spasmele intestinale, ameliorează greaţa şi ajută la controlarea flatulenţei. Din acest motiv, unele restaurante indiene oferă clienţilor farfurii cu seminţe de chimen.
    Grecii antici se bazau pe lemnul dulce pentru calmarea durerilor abdominale, iar cercetările au arătat că această plantă are numeroase beneficii. Rădăcina este folosită pentru tratarea unei game variate de afecţiuni, de la probleme menstruale, la infecţii respiratorii. O altă formă a sa, cunoscută ca DGL (lemn dulce deglicirinizat), are un efect benefic asupra intestinelor, calmand durerile de stomac şi indigestia, prin acoperirea mucoasei esofagului şi stomacului.

Soluţia cu bicarbonat de sodiu

    Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă şi bea-l. Această soluţie neutralizează acizii gastrici şi ajută la calmarea flatulenţei. Cateodată, bicarbonatul poate produce gaze în stomac, aşa că unii specialişti sugerează adăugarea catorva picături de lămaie, pentru ca gazul să se elimine înainte de a se acumula în stomac.

Oţetul de mere - soluţia acră

    Incearcă să bei o linguriţă de oţet de mere, amestecat cu jumătate de pahar de apă, în special după o masă copioasă. Te va ajuta să digeri mancarea dacă nu ai destul acid gastric în stomac. Adaugă puţină miere, dacă doreşti să mai atenuezi gustul.

Mănancă încet, termină devreme

    Mănancă încet şi liniştit. Dacă înghiţi bucăţi mari, pe langă bolusurile mari care ajung în tractul digestiv, mai introduci şi mult aer, care contribuie la balonare şi flatulenţă. Mai mult, atunci cand mănanci prea repede, mancare nu este acoperită complet cu salivă, acest lucru afectand procesul digestiei.
    Mănancă ultima masă principală a zilei cu cel puţin trei ore înainte de ora de culcare . Sistemul digestiv funcţionează cel mai bine atunci cand eşti treaz, în picioare, nu în timp ce dormi.
csid.ro

ghimbirul resurse masticabile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006522 (s)