News Flash:

Prefectura Caras-Severin asigura ca nu vor fi probleme in judet cu debitele Dunarii

20 Mai 2014
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin s-a intrunit luni, in sedinta extraordinara, pentru a analiza situatia existenta la nivelul localitatilor riverane Dunarii, avand in vedere avertizarea hidrologica emisa pentru fluviu. 
In acest moment, pe teritoriul judetului Caras-Severin nu sunt probleme. La Bazias, intrarea Dunarii in tara, se inregistreaza un debit de 12.500 metri cub pe secunda (mc/s). 
'La nivelul judetului Caras-Severin nu s-au emis avertizari de tip Cod Galben sau Portocaliu, in ceea ce priveste debitul Dunarii la intrarea in tara. In videoconferinta cu premierul Romaniei, Victor Ponta, s-a facut o analiza a situatiei, la fel ca si in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, ce a avut loc in aceasta dimineata. Din datele primite de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Caras-Severin si de la primariile riverane Dunarii, nu sunt probleme la nivelul judetului Caras-Severin. Se estimeaza ca Dunarea va creste pana la 13.500 mc/s, pana joi, 22 mai. Chiar si la acest debit, din datele pe care le-am solicitat, nu vor fi probleme in Caras-Severin', a declarat prefectul judetului, Silviu Hurduzeu. 
Conform informarilor intocmite de catre Comitetele locale pentru situatii de urgenta Moldova Noua, Socol, Pojejena, Coronini si Berzasca, au fost luate masuri de identificare a punctelor vulnerabile si de informare a populatiei si a agentilor economici care isi desfasoara activitatea in apropiere de malul Dunarii. Totodata, pentru a preveni formarea unor blocaje, acolo unde este cazul, se actioneaza pentru indepartarea de pe mal a resturilor vegetale aduse de apa, a afirmat reprezentantul Guvernului in teritoriu. 
Potrivit specialistilor de la Administratia Nationala Apele Romane, prognoza debitelor maxime pe Dunare, la intrarea in tara, prezinta in continuare un grad ridicat de incertitudine din cauza fenomenelor hidrometeorologice inregistrate pe teritoriul Serbiei si a Bosniei-Hertegovina. 
Prognoza debitelor si nivelurilor in intervalul 18.05.2014, ora 07.00 - 25.05.2014, ora 07.00, arata ca debitul Dunarii, la intrarea in tara, sectiunea Bazias, este in crestere in primele cinci zile ale intervalului pana la valoarea de 13.500 mc/s, apoi stationar, situandu-se peste media multianuala a lunii mai (7250 mc/s). 
Nivelul Dunarii este monitorizat in permanenta, iar structurile de interventie ale Ministerului Afacerilor Interne sunt pregatite sa intervina in cazul in care situatia o va impune. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038057 (s)