News Flash:

Cum va fi legata Timisoara de autostrada

20 Mai 2014
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministru Transporturilor, Dan Sova, a vizitat duminica judetul Timis. Acesta nu a venit cu mana goala, ci a adus cu el cateva promisiuni electorale. Spre exemplu, potrivit ministrului, in 2015 s-ar putea accesa finantari pentru un nou drum de legatura intre Timisoara si autostrada, dar si pentru centura de sud a orasului.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) ar urma sa acceseze fonduri pe exercitiul financiar 2014-2020. Ministrul Sova da asigurari ca drumul va fi finatat din bani europeni, fie din fostul de dezvoltare regionala, fie din fondul de coeziune. Noul drum de legatura cu autostrada ar urma sa aiba 7,9 kilometri si sa se intersecteze cu drumul national Timisoara-Arad, in zona drumului catre localiatea Sanandrei, scrie Ziuadevest.ro.
„Pe iesirea din Timisoara sunt patru benzi. Initial, aliniamentul acelui drum iesea in alta parte, unde era o investitie a Mercedes, dar a cazut acea investitie. Trebuie sa refacem aliniamentul in asa fel incat acel drum de 7,9 kilometri sa ajunga si sa facem sensul giratoriu exact unde se termina cele patru benzi. Avand in vedere ca era un studiu de fezabilitate facut pe un aliniament vechi, ne-am uitat si din aliniamentul vechi se pastreaza fix jumatate, deci pe jumatate trebuie reactualizat studiul de fezabilitate, iar pe cealalta jumatate, ca sa tragem drumul spre locul unde se afla patru benzi, va trebui sa facem un studiu de fezabilitate de la zero. Va trebui facuta licitatie deschisa, o sa dureze putin procedura, dupa aceea cat o sa dureze contestatiile. Eu vreau sa se termine cat mai repede, ca sa putem baga acest drum, ca si centura de sud a Timisoarei, la finantare inca din 2015”, a declarat Ministrul Transporturilor.

mercedes ministrul transporturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0968 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023952 (s)