News Flash:

Predoiu: Antonescu promoveaza o revizuire a Constitutiei prin incalcarea Constitutiei

17 Februarie 2014
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
catalin predoiu
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că decizia Curţii Constituţionale privind revizuirea Constituţiei arată că liderul PNL "Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei". 
"Decizia Curţii Constituţionale privind revizuirea Constituţiei confirmă ceea ce am spus de la începutul acestui proces, Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei. Faptul că sunt foarte multe puncte semnalate de CC în proiectul de revizuire a Constituţiei care intră în coliziune cu prevederile constituţionale demonstrează încă o dată lipsa de profesionalism a membrilor Comisiei", a precizat Predoiu, înainte de şedinţa BPN al PDL.
In opinia lui Cătălin Predoiu, CC nu critică păstrarea bicameralismului pentru că a avut o decizie anterioară în care s-a pronunţat împotriva acestui lucru.
"Este adevărat că nu critică păstrarea bicameralismului pentru că a avut o decizie anterioară în care s-a pronunţat asupra acestui lucru. Deci există o jurisprudenţă a Curţii fixată deja, acum Curtea s-a aplecat asupra punctelor noi dovedite ca fiind neconstituţionale", a adăugat Predoiu.
El a mai spus că textul constituţional actual privind modul de desemnare a premierului este corect.
"Preşedintele Romaniei este ales prin vot universal, egal, direct şi secret şi este persoana care în urma scrutinului se bucură de cea mai mare legitimitate politică şi această legitimitate politică a funcţiei trebuie compensată cu atribuţii pe măsură. Textul constituţional prezent privind modul de desemnare a premierului este corect în opinia noastră", a precizat Predoiu. Mediafax.ro
 

crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040820 (s)