News Flash:

Cum sa platiti facturile pe internet

27 Noiembrie 2013
1425 Vizualizari | 0 Comentarii

V-aţi săturat să staţi la cozi pentru a vă plăti facturile la utilităţi? Puteţi evita aglomeraţia fără să vă mai deplasaţi la sediile companiilor prin utilizarea internet-banking-ului.

Pentru a putea să achitaţi diverse facturi direct de la calculatorul de acasă aveţi nevoie mai întâi de un dispozitiv de plăţi, aşa-numitul token. Singura condiţie pentru a-l obţine este să aveţi deschis un cont curent la banca respectivă. Unele bănci vi-l oferă gratuit, însă sunt şi instituţii bancare care vă taxează cu cel puţin 3 lei pe lună.

Numai dumneavoastră veţi putea folosi dispozitivul primit, cu ajutorul unei parole. În momentul în care aveţi de făcut o plată din faţa computerului, veţi introduce parola la token, iar acesta va genera un cod. Mai departe, veţi introduce codul pe site-ul băncii şi astfel veţi avea acces la contul curent. Plata facturilor cu ajutorul dispozitivului se face în mod asemănător.

Veţi putea să achitaţi facturile la energie electrică, gaze, cablu sau telefonie fără niciun comision, cu condiţia ca firma să fi încheiat o convenţie cu banca. În schimb, va trebui să plătiţi pentru fiecare tranzacţie din cont. Sumele percepute diferă de la o bancă la alta. Pornesc de la 2 lei pentru fiecare tranzacţie şi pot ajunge la 5 lei, în funcţia de mărimea plăţii. Digi24.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006696 (s)