News Flash:

Ponta: Proiectele cu China sunt de 6 miliarde de euro, investitii in energie si infrastructura

4 Septembrie 2014
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania si China au proiecte in derulare de 6 miliarde euro, a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern, el adaugand totodata ca, in contextul geopolitic actual, cand statul roman sustine sanctiunile economice impuse Rusiei, este necesar fie identificate noi piete de desfacere.
"Proiectele pe care le avem in derulare sunt proiecte de investitii in energie si infrastructura, cumulate, de peste 6 miliarde de euro, care inseamna locuri de munca, inseamna independenta energetica pentru Romania si inseamna posibilitatea de a completa ceea ce primim din fonduri europene si din fonduri bugetare pentru imbunatatirea infrastructurii. Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au parteneriat strategic cu China. Daca noi reusim sa avem investitii, sa cream locuri de munca, sa fim independenti energetic, este un lucru important si mi-as dori ca relatiile noastre economice cu alte tari din afara Uniunii Europene sa ne ajute in egala masura in dezvoltarea economica, cu atat mai mult cu cat Romania sustine si crede ca sunt necesare noi sanctiuni economice impotriva Federatiei Ruse pentru incalcarea dreptului international si implicarea in criza din estul Ucrainei", le-a spus Ponta, joi, ministrilor prezenti la sedinta Executivului.
Seful Executivului a precizat ca, in acest context, pentru ca Romania sa poata continua cresterea economica, este necesar ca pentru producatorii romani, pentru economia romaneasca, sa se gaseasca noi piete de desfacere si noi surse de investitii.
Premierul Victor Ponta s-a aflat, in perioada 30 august - 3 septembrie, intr-o vizita oficiala inChina, la invitatia omologului chinez Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0909 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032181 (s)