News Flash:

FOTO - Ce comisioane au bancile pentru operatiunile la bancomat: nici consultarea contului nu mai e gratis

3 Septembrie 2014
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
Bancile au ales sa majoreze comisioanele percepute la operatiuni curente in ultimii ani din cauza activitatii de creditare reduse, care a insemnat implicit venituri mai mici din dobanzi. Uneori aceste comisioane nu sunt justificate de costuri pe care bancile le-ar avea cu operatiunile respective.
 
Bancile percep comisioane chiar si de 0,25% din valoarea operatiunii pentru retragerile de numerar de la ATM-urile proprii, in timp ce pentru tranzactiile efectuate de clienti la bancomatele altor banci au ajuns sa afiseze comisioane si de 1%. Nici consultarea soldului contului curent la bancomat nu mai este gratuita decat in cazul unui numar restrans de banci. Comisionul pentru aceasta operatiune simpla poate fi si de 2 lei in anumite cazuri.
 
„Comisioanele acestea foarte mari, mai ales de retragere de la alte banci, sunt si o modalitate de a compensa reducerea veniturilor din alte surse. Daca se ia dintr-o parte si se pune in alta, clientii sunt afectati. Comisioanele au crescut fara sa existe plusuri de calitate, servicii mai bune sau orice alte beneficii pentru clienti“, a spus Alin Iacob, presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF).

Galerie Foto


bancile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035664 (s)