News Flash:

Ponta il acuză pe Orban pentru esecul motiunii de cenzura

27 Iunie 2018
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta1

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, il acuza pe presedintele PNL, Ludovic Orban, de esecul motiunii de cenzura. Ponta spune ca in toamna el va incerca sa dea jos Guvernul, pentru a forma un Cabinet sustinut tot de parlamentari PSD si ALDE. ”In toamna trebuie sa ne pregatim mai bine si trebuie ca domnul Orban sa ne incurce mai putin”, afirma fostul premier.
”1 ianuarie 2019 trebuie sa ne prinda cu alt guvern, cu o constructie social-democrata, liberal-democrata, alaturi de colegi care pot si trebuie sa inteleaga ca este nevoie de un guvern mult mai bun. Am spus ca noi n-o sa votam un guvern condus de Ludovic Orban, PNL. Dar era un mesaj de la fostii mei colegi de la PSD si ALDE care la fel mi-au spus: nu ne cereti sa dam jos guvernul PSD-ALDE ca sa vina un guvern PNL. Modul in care s-a pornit cu motiunea a fost total gresit si tot ce s-a intamplat in ultimele zile. Eu va spun ca nu exista o alternativa si daca nu a putut sa o faca dl Orban si cu PNL o sa incercam sa construim noi alternativa in toamna”, a declarat Victor Ponta.

El a precizat ca se refera la ”o discutie mult mai serioasa si mai bine pregatita cu parlamentari PSD si ALDE”.
Intrebat daca a avut vreo discutie cu Tariceanu pentru ruperea coalitiei de guvernare, Ponta a raspuns: ”Eu am discutat cu toti liderii politici, nu am incercat sa-i determin sa rupa coalitia, pentru ca nu puteam vorbi in numele PNL sau al USR. Singurul cu care n-am vorbit in aceasta perioada a fost Ludovic Orban. (...) In toamna o sa avem timp mai mult si sanse mai mari sa pregatim o alternativa la guvernul Dragnea-Dancila”.

Victor Ponta a tinut sa precizeze ca ultima data cand a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis a fost la CSAT in 2015.

”Noi oferim solutii, ca azi cand vorbim nu avem sprijinul pentru aceasta solutie, asta inseamna ca in toamna trebuie sa ne pregatim mai bine si trebuie ca domnul Orban sa ne incurce mai putin”, a mai spus fostul premier.

Ponta a afirmat ca in 2019 e nevoie de un guvern politic, nu de un guvern de tehnocrati, sprijinit de cat mai multe forte politice.


ponta victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007010 (s)