News Flash:

Pompierii si scafandrii din Braila si Constanta au reluat cautarea celor doua adolescente disparute in Dunare

22 August 2018
892 Vizualizari | 0 Comentarii
inecata

Pompierii si scafandrii din Braila si Constanta au reluat, miercuri dimineata, cautarile in Dunare pentru a le gasi pe cele doua adolescente de 16 si 19 ani, verisoare, care au intrat marti in apa si nu au mai iesit. Pe de alta parte, oficialii ISU Braila atrag atentia ca scaldatul in Dunare este interzis.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, colonelul Stefan Stoian, miercuri dimineata, la ora 8.00, au fost reluate cautarile in cazul celor doua fete de 16 si 19 ani din municipiul Braila, care marti dupa-amiaza au intrat in Dunare, in zona Plaja Lipoveneasca, si nu au mai iesit.

Echipajele de cautare au fost suplimentate, astfel ca pe langa pompieri si scafandri din Braila, la cautari participa acum si scafandri din Constanta.

Marti dupa-amiaza, cele doua fete de 16 si 19 ani, verisoare, se aflau la plaja pe malul Dunarii, pe digul care face legatura intre Braila si Galati, unde in anii trecuti au mai fost inregistrate astfel de incidente. In zona in care cele doua tinere au mers la scaldat apa nu are o adancime constanta, fiind gropi care pot fi periculoase si pentru cei mai buni inotatori.

"In Dunare scaldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar daca se considera foarte buni inotatori, ramanem la recomandarea de a nu se avanta in larg pentru a preveni orice situatie neplacuta", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al ISU Braila, colonelul Stefan Stoian.

Anuntul la 112 a fost facut marti dupa-amiaza, iar pompierii s-au deplasat la locul incidentului cu o barca, personal specializat in cautarea persoanelor inecate si scafandri, iar timp de patru ore, pana la lasarea serii, au incercat sa le gaseasca pe cele doua tinere, dar fara succes.


dunare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004962 (s)