News Flash:

POLITISTUL EROU! Un agent de politie din Arad a sarit in apele involburate ale Muresului si a salvat de la inec o fetita de 11 ani

15 Iunie 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Marius T rle
O fetita de 11 ani, din Arad, a fost salvata miraculos de la inec, din apele Muresului, dupa ce un politist a sarit sa o salveze.
Agentul a fost ajutat de un martor si de catre un pompier. Cu totii au contribuit la salvarea vietii Mariei, care, in alte conditii, nu ar fi avut nicio sansa. Gestul laudabil al celor trei a fost filmat. Un martor a spus ca fetita a fost luata de curentii puternici ai raului: „A prins-o curentul si a dus-o, dar ma mir ca a scapat asta mai mica”. Un alt martor a descris curajul politistului: „Politistul ce a sarit… a sarit direct in apa, direct s-a bagat.”
Eroul zilei este agentul principal Marius Tirle, de 32 de ani, este politist la Inspectoratul de Politie Judetean Arad, in cadrul Biroului de Ordine Publica din anul 2012, fiind absolvent al Scolii de Agenti de Politie Septimiu Muresan Cluj Napoca. El a sarit in apele involburate ale Muresului pentru a salva o fetita de 11 ani, care era pe cale sa se inece. Agentul de la Ordine Publica a sarit instinctual in apa, in momentul in care fetita statea, speriata, in mijlocul apei, tinandu-se cu disperare de o bucata de fier pe care numai Dumnezeu a oprit-o acolo. „A fost un gest spontan, inainte de toate sunt si eu parinte, ma gandesc ca orice parinte ar fi facut la fel”, a spus politistul aradean despre gestul sau.
Politistul a fost ajutat de un cetatean care se afla in zona si de catre un pompier, care a mers la fetita cu franghia, pentru a le asigura iesirea din apa, in siguranta. „Mai era un domn acolo si mi-au cerut sprijinul si am intrat si eu in apa si am mers, am scos fetita si ne-au ajutat si colegii de la ISU”, a povestit politistul.
„Eu am venit cu masina si le-am adus franghia si cangea si impreuna cu domnul politist am scos fetita afara”, a completat pompierul Narcis Aurelian Banciu, pultonier ajutant sef in cadrul Detasamentul de Pompieri Arad.
Agentul principal Marius Tirle a povestit ce a vazut la momentul sosirii: „Am vazut fetita, se tinea de o bara metalica in mijlocul raului Mures, m-am dezbracat de hainele de serviciu, m-am deplasat incet spre ea, am ajuns la ea, m-a prins de mana, am luat-o in brate. Era greu sa ma intorc pentru ca era debitul mare, iar in acel moment a venit colegul de la pompieri cu franghia si am iesit”.
Pompierul Narcis Aurelian Banciu, ajutant sef la Detasamentul de Pompieri, care l-a ajutat pe politist sa scoata fetita din rau, s-a ranit usor in timpul interventiei. Acesta povesteste cum a intervenit: „Mi-am luat vesta de salvare pentru siguranta si am sarit in ajutorul colegului de la politie, care era cu fetita in mijlocul Muresului. Am ajuns la ei, am intins cordita si pe cordita ei au putut sa se intoarca spre mal, asta in timp ce colegii de la politie vorbeau cu fetita sa stea linistita ca ajungem imediat”. sursa: tion.ro

agentul mariei marius tirle politistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005146 (s)