News Flash:

Marturiile cutremuratoare ale locatarilor cladirii Grenfell Tower din Londra, mistuita de flacari: "Oameni care s-au aruncat pe geam, tipete, persoane blocate in apartamente"

14 Iunie 2017
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
Grenfell Tower
Rezidentii cladirii de apartamente Grenfell Tower, cuprinsa de flacari uriase miercuri dimineata, au povestit cum au reusit sa scape din incendiu.
Supravietuitorii, ale caror bunuri au fost distruse, s-au adunat in apropiere de centrul comunitar Rugby Portobello, unde au primit apa, haine si paturi.
Unul dintre rezidentii Grenfell Tower a spus ca a auzit mai intai alarma de incendiu la un vecin si ca nu a avut vreo reactie, dar si-a dat seama ca ceva e in neregula cand l-a auzit pe un altul tipand.
"Sunt norocos ca am scapat cu viata, multi oameni nu au iesit din cladire. Am pierdut tot ceea ce aveam. Mi-a ramas doar ce mai am pe mine acum."
Martorii si supravietuitorii incendiului au vorbit despre cum si-au dat seama de proportiile pericolului.
Un barbat care locuia la etajul al 4-lea al Grenfell Tower a spus pentru Sky News UK: "Nu a fost nicio alarma de incendiu".
Prima alarma pe care a auzit-o a fost cand el si familia sa se aflau deja in afara cladirii, cand centrul rezidential fusese deja cuprins de flacari. Singurul motiv pentru care au parasit blocul a fost pentru ca un alt vecin a inceput sa bata la fiecare usa de pe palierul lor.
Un alt barbat a spus ca a auzit alarmele, dar sunetul era foarte slab. Era pe punctul de a adormi in apartamentul sau de la etajul 7, cand a simtit miros de plastic ars. Apoi, cand a deschis geamul de la bucatarie, si-a dat seama ca ardea cladirea. Ulterior a auzit voci care strigau: "Se amplifica, focul se amplifica."
 
Martori oculari au declarat ca au auzit tipetele oamenilor de la etajele superioare ale cladirii, pe masura ce flacarile brazdau cerul, dis de dimineata. Cineva a povestit si despre gestul disperat al unui locuitor al Grenfell Tower, care flutura un material alb de la una din ferestrele etajelor superioare.
"Erau blocati. Nu puteau cobori jos, mai ales de la etajele superioare...oamenii au arsuri", a spus un martor identificat drept Daniel, pentru postul de radio BBC Londra: "Am vazut cu proprii mei ochi. Am vazut cum au sarit oameni."
Jody Martin a spus pentru BBC ca a mers spre etajul al doilea unde era un fum inecacios: "Am vazut o persoana cum a cazut de la etaj in timp ce o alta femeie statea cu copilul sau mic in fata unei ferestre...Am auzit tipete. Strigam la toata lumea sa coboare afara si oamenii spuneau: "Nu ne putem parasi apartamentele, fumul este prea toxic pe coridoare."
Un fotograf al Associated Press, Matt Dunham, a surprins imaginea impresionanta a unui barbat care flutura un prosop din cladirea Grenfell. Nu se stie daca acesta a reusit sa iasa din apartamentul sau.
Sky News a vorbit cu Mickey, un rezident al cladirii, care a reusit sa scape din flacarile de la etajul 7 si a salvat o fetita. El a povestit ca a vazut foarte multe persoane blocate la etajele superioare si a descris cum un alt locuitor al cladirii a ajutat alti oameni sa scape. MEDIAFAX
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005175 (s)