News Flash:

Politistii din Buzias, cercetati dupa ce un tanar a fost macelarit in plina strada

25 Ianuarie 2014
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Anchetă internă în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș. Conducerea institutției a cerut celor de la Biroul de control intern să facă verificări pentru a stabili dacă polițiștii au gestionat și intervenit corect în scandalul de la Buziaș, unde un tânăr a fost bătut în stradă de un clan de romi. În tot acest timp, și victima, dar și agresorii, îl acuză pe șeful Poliției din Buziaș că ar susține una dintre tabere. Florin Soporan este numele victimei clanului de romi din Buziaș. Tânărul a fost atacat în plină stradă, în centrul Buziașului, și bătut cu parii și furcile. Nu își mai amintește aproape nimic din altercație după ce a fost lovit cu o rangă în faţă.

„Au oprit mașina, s-au dat jos direct cu ranga de fier, și m-a lovit direct în față de mi-au sărit toți dinții. Apoi tatăl lui m-a împuns cu o furca în stomac și copii lui la fel. Voiau să mă sperie, să mă omoare, nu știu. Nu știu că nu îmi mai amintesc nimic după ce am fost lovit. Numai că m-am trezit în ambulanță”, povesteste Florin Soporan de pe patul de spital.

Tânărul are probleme vechi cu romii din Buziaș. „Am fost bătut cu parii și cu furcile de niște romi de la Buziaș că nu mi-am retras plângerea. Am avut o altă altercație în vară când m-au înjunghiat și nu mi-am retras plângerea și m-au batut. M-au urmărit, mi-au dat cu o rangă de fier în față și după aia m-am trezit la spital. Sunt înjunghiat cu furca pe piept, în mână. Mă înjurau, mă amenințau să-mi retrag plângerile că dacă nu îmi omoară toată familia. N-am cuvinte, oamenii ăștia ar trebui închiși pe veci. Sunt foarte periculoși, violatori, cămătari, bate pe toata lumea, iau casele la oameni. M-au bătut și m-au înjunghiat încă o dată pe motiv că ei fac legea în oraș și că eu sunt unul care le face lor probleme. Sunt foarte mulți bătuți de ei doar că le este frică să dea declarații”, povestește victima romilor.

De cealaltă parte, capul familiei de romi spune că bătaia încasată de tânărul de 30 de ani a fost meritată. Asta în condițiile în care copiii romilor s-au lăsat de școală de frica victimei. „Ăsta are așa gașcă mare că te rupe cu bătaia.Cam merită, te rog frumos, că nepotul meu a dat în el. Vă spun deschis, nepotul meu a dat în el. De luni el nu a mai mers la școală din cauza lor, de frică. Că școala o are pe acolo pe unde au ei șezătoarea lor. Câte picioare și câte scuipați și câte astea i-au dat. Îi spuneau: am să vă mănânc gâtul ciorilor. Îi dădea picioare în c… când mergea la școală. De frică nu îl mai las la școală. În casă au găsit armele lu copilul meu care le avea. Săbii, ce să găsească altceva. Avea și pușcă, a mes la vânătoare prin tot Banatul. Cu Poliția de la Timișoara, de la Reșița, de la Buziaş… îl cunoaște toți. Este cel din poza aia, el a murit”, spune bărbatul de 63 de ani care în urmă cu câteva zile privea satisfăcut în timp ce tinerii din familia lui îl snopeau pe Soporan.

 Polițiștii pe mână cu infractorii?

 Polițiștii din Buziaș sunt acuzați atât de victimă cât și de agresori că ar susține pe unul sau pe altul. Asta în condițiile în care victima povestește că șeful Poliției Buziaș în persoană a încercat să îl convingă să se împace cu romii. „Au încercat acum direct cu căpitanul poliției, cu domnul Richițan, care-i foarte bun prieten cu ei și care a trecut pe lângă mine când mă băteau și nici măcar nu a oprit mașina. Tot timpul el mă chema și îmi spunea să ne împăcăm că-i mai bine. N-am vrut să mă împac nicicum cu ei. Au influență asupra poliției pentru că le face plata. Le dă una alta. Lumea n-a sărit de frică pentru că le este frică de ei. Sunt foarte cunoscuți, au foarte mulți bani și la toată lumea le este frică de ei. Pentru că plătesc poliția, au avocați, au procurori pe la București. Acuma din câte am înțeles sunt reținuți de poliție”, povestește Soporan.

Romii nu se lasă nici ei și povestesc că victima ar cere taxă de protecție cu acceptul tăcut al polițiștilor. „Copilul ăsta Soporan, omul ăsta, a bătut la Racovița, la Hitiaș, la Buziaș oameni. Îi ducea în pădure și îi bătea cu gașca lor. Și tot ăștia cu care bătea el, ăștia era martorii lui. Cum sunt eu acum cu 20 de oameni de aici, te bat pe dumneata. Ăștialalți sunt martorii mei. Tu ai martori? N-ai nimica martori și-ai căzut pe locul doi. Scandalul ăsta a izbucnit de la dreptul de șmecher. Să-i dai bani de frică. La cine să faci plângere la poliție, la ăștia de la Buziaș? Îi o pușlama. Știa poliția ce fac că are dosare făcute. Și tot pe ăștia-i pune martori. El s-a prins în vară de băiatu meu. El când se duce să se bată vine cu șapte, opt, zece oameni. Te-a bătut și de frică trebuie să-i dai bani că dacă nu tot te bagă la pușcărie. De la Hitiaș i-au dat 80 de milioane. Și de la unu Rațiu, a lui Șogoru, așa se numește familia lui… Cum să nu știe (n.r. poliția) că toți ăștia au aranjat cu treburile. Nu mai zic nimic că mâine îmi rupe oasele”, povestește liderul romilor.

Modul în care a ajuns romii să calce în picioare un om în centrul Buziașului, dar și acuzațiile aduse polițiștilor de ambele părți, au ajuns și la urechile șefilor din poliție. „Conducerea inspectoratului a dispus polițiștilor din cadrul Biroului control intern să efectueze verificări cu privire la modul de intervenție al evenimentului”, spune Ancuța Morariu, de la biroul de presă al IPJ Timiș. Tion.ro


morariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007390 (s)