News Flash:

O scoala din judetul Timis va fi executata silit

23 Ianuarie 2014
1493 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 22 de profesori din localitatea timișeană Liebling vor executa silit unitatea de învățămant unde lucrează. Motivul e unul simplu. Aceștia susțin că nu și-au primit banii pe navetă în ultimii doi ani.
Este vorba despre profesorii de la Școala generală V-VIII din Liebling, care vor executa silit instituția, pentru suma de aproximativ 6.000 de euro. Sentinţa este una definitivă şi irevocabilă, însă procedurile sunt de lungă durată.
Potrivit inspectorului școlar general, Cornel Petroman, situația profesorilor nu e una nouă, ci a reintrat în atenția autorităților.
„Este o problemă veche, care se datorează neclarității legislației noastre. Se poate să insistăm spre Primărie să plătească naveta din bugetul local, pentru că legea scrie limpede și clar că Primăria poate deconta naveta, ori o astfel de exprimare într-o lege aduce după sine neînțelegeri și neclarități. Sigur că poate școala să fie executată silit, sunt prevederi judiciare prevăzute de lege, pot fi aplicate”, spune Cornel Petroman, inspector școlar la ISJ Timiș.
Potrivit inspectorului școlar general, Cornel Petroman, se pare că situația nu e singulară în județ. Astfel că profesorii din alte școli din Timiș se confruntă cu aceeași problemă, însă nu au acționat în justiție. Este vorba despre profesorii de la scolile din Giarmata, Şandra și Sannicolau Mare.
“Noi insistăm, avem mereu discuții cu autoritățile locale, nu e singurul caz, Sannicolau, Șandra, aproape toată zona Sannicolau sunt probleme, pentru că nu se prevede obligativitatea plății navetei. Nu știu ce trebuie făcut, este o situație care mă depășește, sunt avocați, care știu ce se poate întampla acolo”, adaugă Cornel Petroman. Pentrutimisoara.ro

cornel petroman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0934 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044095 (s)