News Flash:

POFTA BUNA! Avem pentru tine doua DESERTURI DELICIOASE DE POST

2 Martie 2017
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
serbet ananas
Serbet de ananas si portocale
Ingrediente
½ ceasca de apa
½ ceasca de zahar 
2 cesti de suc de portocale
1 lingura de suc de lamaie
1 conserva de compot de ananas (bucati de ananas) 
2 lingurite de coaja de portocale 
Mod de preparare
Intr-o cratita medie, puneti apa si zaharul si fierbeti la foc mediu pana ce zaharul se dizolva.
Intr-un blender, pasati ananasul cu tot cu siropul din conserva pana ce devine o crema fina. Transferati intr-un vas de metal si adaugati siropul, sucul de lamaie si sucul de portocala, plus coaja de lamaie. Puneti in congelator pana se intareste putin, dar sa nu fie inghetat total. 
Procesati inca o data amestecul in blender sau cu mixerul de mana pana ce devine foarte fin. Puneti amestecul in congelator pana ce devine ferm, pentru inca 2 ore. 

Prajitura cu morcovi
Ingrediente
2 cesti de faina integrala
1 lingura si jumatate de scortisoara macinata 
1 lingura de cuisoare macinate 
4 lingurite de bicarbonat de sodiu 
½ lingurita de sare 
1 ceasca si jumatate de apa calda 
¼ ceasca de seminte de in 
2 cesti de zahar alb sau brun
4 lingurite de vanilie (sau 4 pliculete de zahar vanilat)
¾ ceasca de coacaze uscate sau stafide (optional) 
6 morcovi, dati prin razatoare
½ ceasca de migdale (optional) 
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Ungeti cu ulei sau margarina o tava de 22 x 32 cm sau o forma de prajitura. Amestecati intr-un castron faina integrala, scortisoara, cuisoarele macinate, bicarbonatul de sodiu si sarea pana ce se omogenizeaza; puneti deoparte. 
Puneti apa calda intr-un bol si presarati semintele de in. Amestecati un minut pana ce semintele de in incep sa absoarba apa si amestecul se ingroasa usor. Adaugati zaharul si vanilia pana ce se dizolva, apoi puneti coacazele uscate, morcovii si migdalele. Adaugati amestecul cu faina preparat mai devreme, dupa aceea puneti in tava deja pregatita. 
Coaceti in cuptorul preincalzit, incercati cu o scobitoare si, daca scobitoarea scoasa din aluat este curata, inseamna ca este gata. Lasati in tava sa se raceasca pentru 10 minute si apoi scoateti prajitura din tava.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006793 (s)