News Flash:

Poți să construiești singur o alee de pavaje?

14 Octombrie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
629f72b97ac4c4 31094167 1920x933 adaptive

În ultimii ani, utilizarea pavajelor pentru a construi o alee au devenit foarte populare, având în vedere rezistența crescută a acestor materiale și prețul mai redus în comparație cu alte materiale. În cazul în care te-ai gândit să faci această operațiune singur, ar trebui să știi cum să procedezi pentru a avea cele mai bune rezultate.

Dacă în trecut pavajele erau considerate ca fiind niște elemente banale de construcții, care de obicei erau într-o singură culoare și se foloseau cu preponderență în parcurile publice, lucrurile nu mai stau chiar așa. Astăzi poți alege dintr-o multitudine de nuanțe, modele și forme, așa încât este imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău.

Poți realiza construcția unei aleii din pavaj singur, deoarece operațiunea nu necesită cunoștințe de specialitate ridicate sau utilizarea de echipamente de construcții complexe. Cu toate acestea, este important să fii bine documentat înainte de a începe lucrare, pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru locuința ta.

Pe de altă parte, dacă nu ai mai făcut mici lucrări de construcție singur în jurul casei tale sau nu te simți pregătit să faci acest lucru pe cont propriu, îți recomandăm cu încredere să apelezi la un profesionist din domeniul construcțiilor. Urmărind activitatea acestuia, data viitoare vei știi cu siguranță ce trebuie să faci.

Acestea fiind spuse, primul pas pe care îl ai de făcut este să alegi materialul care se potrivește cel mai bine. În acest sens, trebuie să apelezi la o firmă specializată în pavaje, unde vei găsi experți bine instruiți care să te ajute. Dacă renovezi o locuință trebuie să ții cont de culoarea casei și a plantelor pe care le ai în jur, pentru a alege o cromatică cât mai potrivită.

De asemenea, trebuie să alegi un material care să reziste cât mai bine în timp. Dacă în zona în care stai sunt diferențe mari de temperatura intre anotimpuri, va trebui să optezi pentru acel material care să facă cel mai bine față condițiilor de mediu. În același timp, dacă construiești aleea într-o zona foarte circulată, va trebui să alegi un material mult mai rezistent la uzură.

Dacă te-ai hotărât asupra tuturor acestor aspecte, mai ai de făcut un singur pas și anume să alegi un model pentru borduri. Acestea vor fi puțin mai înalte, pentru a ieși câțiva centimetri peste alee. Este important de știut că bordura este un element esențial pentru a realiza o construcție rezistentă și vom explica imediat de ce spunem asta.

Atunci când construiești aleea vei începe prin pregătirea solului. În funcție de pavajele pe care le-ai ales, va trebui să adaptezi și solul de sub ele, așa încât să nu se miște în timp. Este recomandat să folosești pietriș de doua dimensiuni, precum și nisip. Fiecare strat trebuie compactat cu grijă, acest pas fiind cel mai important in tot montajul

Dalele sau pavelele se vor așeza direct pe nisip și vor fi fixate doar printr-o lovire ușoară cu un ciocan de cauciuc, așa încât nu vor avea nici o prindere propriu-zisă. Acestea își vor păstra forma doar datorită bordurilor,  si a nisipului care se împrăștie între rosturi pentru a le fixa.

Bordurile se vor fixa în  beton, ca să te asiguri că acestea rezistă în timp. Pentru ca aleea să fie construită corespunzător, asigură-te că bordurile sunt puse la linie. Doar după ce le-ai montat pe acestea vei putea începe să montezi și dalele.

Dacă ai un model predefinit pe care vrei să îl urmezi, verifică periodic acest lucru, pentru că va fi foarte dificil să revii în punctul inițial. De asemenea, încearcă să remediezi cât mai rapid orice problemă și nu uita să testezi cât mai des panta de scurgere. La final, când aleea este gata, mai treci o dată cu compactorul pentru o mai bună așezare.

În concluzie, poți să construiești fără nici o probleme singur o alee în jurul casei tale și cel mai probabil realizarea acestui lucru îți va aduce satisfacție la final. Cu toate acestea, așa cum menționam inițial, trebuie fii bine informat dacă vrei să montezi singur pavajul. Nu ezita să ceri sfaturi, mai ales dacă este pentru prima dată.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005740 (s)