News Flash:

Ce este un credit ipotecar: principalele caracteristici

7 Octombrie 2022
385 Vizualizari | 0 Comentarii
shutterstock 1245050809

Cumpărarea unei case este adesea menționată ca fiind visul cel mai de preț în viața unui om. Mulți cumpărători afirmă că au experimentat sentimente de independență și realizare odată ce le-au fost înmânate cheile de proprietate. Cine nu și-ar dori să simtă aceste emoții?

Problema cu obținerea primei locuințe este că poate fi foarte costisitoare. Nu este de mirare, având în vedere dezvoltarea pieței imobiliare din ultimul timp. Ar putea dura cu ușurință câteva decenii pentru a economisi suficienți bani pentru plata integrală a unei locuințe. De aceea, mulți cumpărători și chiar investitori apelează, în schimb, la un credit ipotecar.

Ce este creditul ipotecar?

Creditul ipotecar este un tip de împrumut utilizat pentru cumpărarea sau întreținerea unei locuințe, unui teren sau altor tipuri de bunuri imobiliare. Pentru acest împrumut, debitorul este de acord să ramburseze în timp util suma cerută, de obicei printr-o serie de plăți regulate care cuprind două părți: valoarea principală și dobânda creditorului.

De asemenea, proprietatea achiziționată prin creditul ipotecar va servi ca garanție pentru asigurarea împrumutului. În cazul în care debitorul încetează să ramburseze ratele lunare, creditorul poate prelua dreptul de proprietate asupra imobilului. Acest lucru este ceva ce, evident, vei dori să eviți. În schimb, va trebui să-ți asumi responsabilitatea de a rambursa datoria și de a onora contractul încheiat cu creditorul.

Cererile pentru creditul ipotecar trec printr-un proces riguros format din mai multe etape înainte de a ajunge la faza de închidere. Pentru a obține fără probleme un credit ipotecar, informează-te corect cu privire la termenii și condițiile contractuale ale creditorului.

Cum funcționează creditul ipotecar?

Atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice se folosesc de beneficiile creditelor ipotecare pentru cumpărarea bunurilor imobiliare fără a plăti întregul preț de achiziție.

În acest context, împrumutatul rambursează creditul plus dobânda creditorului pe un anumit număr de ani până când deține întreaga proprietate - adică e liber de contract. Termenii tipici pentru rambursarea creditului ipotecar sunt între 15 și 30 de ani, în funcție de starea financiară a fiecăruia.

Chiar dacă majoritatea creditelor ipotecare sunt asemănătoare, dobânda diferă de la un creditor la altul. Credit Europe Bank oferă o reducere de 0.25% puncte procentuale la dobândă pentru cei care vor să aplice sau dețin deja un card de salariu sau de credit emis de instituție.

Principalele caracteristici ale unui credit ipotecar

Înainte de a lua orice decizie în privința cumpărării unui imobil, familiarizează-te cu principalele caracteristici ale unui credit ipotecar. Mai jos găsești o listă cu tot ceea ce include un credit ipotecar pe scurt:

Plata principală: costul proprietății pe care o achiziționezi;

Avans de plată: suma depozitată care reprezintă un procent din valoarea totală a imobilului. De asemenea, această sumă se scade din totalul necesar pentru împrumut și dovedește capacitățile tale de plată;

Plata dobânzii: costul a ceea ce datorezi creditorului pentru serviciul de împrumut. Dobânda este plătită lunar și se adaugă la plățile parțiale ale sumei principale. Aceasta apare pe graficul de rambursare sau pe scadențar;

Perioada de amortizare: dictează longevitatea plăților ipotecare. În România, ai posibilitatea să-ți extinzi creditul de la 15 până la 35 de ani;

Rate fixe: rata fixă a dobânzii înseamnă că valoarea plăților nu se va schimba pentru întregul termen al ipotecii, chiar dacă dobânzile cresc sau scad în viitor;

Rate variabile: rata variabilă a dobânzii înseamnă că valoarea plăților va fluctua pe toată durata de viață a creditului, în funcție de creșterea sau scăderea dobânzilor în viitor.

Prin urmare, creditele ipotecare sunt o parte esențială în procesul de cumpărare a unei locuințe pentru majoritatea debitorilor care nu au venituri de sute de mii de lei sau euro. 

Mai mult, creditul ACASĂ de la Credit Europe Bank este disponibil pentru oricare ar fi circumstanțele tale financiare la momentul actual. Așa că nu mai ezita nici un moment și ia-ți acum locuința mult visată!

Descarcă imaginea aici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005985 (s)