News Flash:

PNL nu a avansat la consultarile de la Cotroceni nicio propunere de premier, dar "prima optiune ar fi Dacian Ciolos"

14 Decembrie 2016
898 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca turcan4
Presedintele Klaus Iohannis a inceput consultarile cu partidele intrate in Parlament, pentru formarea noului guvern, estimand ca este foarte probabil ca in cursul saptamanii viitoare sa convoace noul Legislativ. Iohannis i-a felicitat pe noii lideri ai PNL, in debutul consultarilor de la Cotroceni. Nicusor Dan a spus, dupa consultari, ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce nu va vota un guvern PSD.
12.40 Nicusor Dan, dupa consultari: Varianta Ciolos premier este una ”prea putin posibila”
 
Liderul USR Nicusor Dan a declarat miercuri, dupa consultarile de la Cotroceni, ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce nu va vota un guvern PSD si ca varianta "Ciolos premier" este una prea putin posibila, din cauza rezultatului alegerilor.
"I-am spus presedintelui ca am sustinut si continuam sa sustinem aceasta varianta (Ciolos premier - n.r.), numai ca rezultatele, numarul de mandate din Parlament fac din aceasta varianta una prea putin posibila(...) Noi am exprimat constant, in timpul campaniei electorale, faptul ca pentru acest moment in care partidele au o credibilitate redusa in randul populatiei, optiunea unui prim-ministru tehniocrat este cea care sa nu depinda de grupurile de interese din partide. Ar fi cea mai buna solutie, iar Dacian Ciolos, prin experienta pe care o are, este cu atat mai buna o solutie potrivita", a declarat liderul USR, Nicusor Dan
El a mai spus ca USR nu va vota un guvern format in jurul PSD, format in jurul lui Liviu Dragnea, apreciind ca nu este "admisibil pentru Romania ca guvernul sa fie condus de un prim-ministru condamnat penal".
"I-am exprimat optiunea noastra, aceeasi pe care ati cunoscut-o de la noi pe perioada campaniei. Presedintele urmeaza, prin atributul sau constitutional, sa desemneze primul-ministru", a adaugat Dan.
Totodata, el a precizat ca a primit felicitari din partea sefului statului.
"Ne-a felicitat pentru faptul ca am reusit sa intram in Parlament", a precizat liderul USR.
De asemenea, intrebat "cum se simte in haina de politician", el a mai spus ca este politician de sase luni, ajungand sa se obisnuiasca cu haina de parlamentar, diferenta fiind ca la Cotroceni a purtat o cravata.
"Presedinetele ne-a spus ca o sa mai fie runde de consultari dupa convocarea Parlamentului. Este atributul presedintelui sa desemneze primul-ministru. Fara indoiala ca va avea niste discutii cu aceste partide (PSD si ALDE - n.r.)", a conchis Dan.

Turcan (PNL): PNL nu are acum o propunere de premier, dar prima opţiune ar fi Dacian Cioloş
 
PNL nu are "în momentul de faţă" o propunere de premier, dar dacă va fi în această situaţie prima opţiune va fi Dacian Cioloş, a declarat miercuri preşedintele interimar la PNL Raluca Turcan, după consultările de la Palatul Cotroceni.
 
"În momentul de faţă nu avem o propunere de premier, dar dacă va fi să ajungem în situaţia de a face propunerea de premier, cu siguranţă va fi un om integru, cu siguranţă va fi un om implicat, pentru care să vorbească faptele", a spus Turcan.
 
Ea a mai spus că România are nevoie de un program de dreapta.
 
"Vom urmări ce se întâmplă cu partidele de dreapta, care se clamează a fi de dreapta, vom discuta şi vom vedea. (...) Dacă vom ajunge în situaţia de a propune premier, binenţeles că dl. Dacian Cioloş va fi prima opţiune, însă în acelaşi timp noi suntem oameni realişti şi dacă vom ajunge în situaţia de a propune premier, trebuie să fie o persoană care să strângă dreapta", a adăugat Turcan.
Ea a mai spus că nu a iniţiat un dialog cu formaţiunile de dreapta care vor intra în viitorul Parlament. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005194 (s)