News Flash:

Placinta ucraineana care a cucerit toata Europa! Aflati secretele prepararii de la expertul culinar

17 Octombrie 2017
1346 Vizualizari | 0 Comentarii
placinta
Va prezentam o reteta de chec-placinta sarata delicioasa, din bucataria traditionala ucraineana. Acest chec isi are originea in Galitia, ce este o regiune istorica impartita actualmente intre Polonia si Ucraina. Acesta este un fel de mancare ce poate fi servit atat cald, cat si rece, fiind prezent mereu pe masa de sarbatoare a populatiei galitiene. Din cele mai simple si accesibile ingrediente obtineti un deliciu mai putin obisnuit, aromat, original si apetisant.


Ingrediente

-500 g de cartofi

-640 g de făină

-2 cepe

-1 morcov

-1 ou

-40 ml ulei de floarea soarelui

-3 g de piper negru măcinat

-150 g de hrișcă

-200 g de slănină

-2 căței de usturoi

-30 g de drojdie

-25 g de zahăr

-15 g de sare

-1.6 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți aluatul: într-un bol fărâmițați drojdia și amestecați-o cu zahărul. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 5 minute.

2. Puneți pe foc 2 cratițe: într-o cratiță mai mică turnați 300 ml de apă, iar în cealaltă – 1 l de apă.

3. Încălziți apa din cratița mai mică până la temperatura de 40°С. Fierbeți apa din cealaltă cratiță.

4. Turnați apa caldă din cratița mai mică în bolul cu drojdie. Adăugați 0.5 linguriță de sare și amestecați.

5. Adăugați o jumătate din cantitatea necesară de făină și frământați aluatul. Obțineți un aluat cu o consistență asemănătoare smântânii de casă. Adăugați 2 linguri de ulei și amestecați.

6. Adăugați făina rămasă și frământați aluatul.

7. Acoperiți aluatul cu un prosop și dați-l la un loc cald pentru 40 de minute, să crească.

8. Pregătiți umplutura: curățați și fierbeți cartofii în cratița cu apă.

9. Puneți pe foc o cratiță cu 300 ml de apă și lăsați-o să fiarbă.

10. Spălați hrișca și opăriți-o cu apă clocotită, în proporție de 1:2. Acoperiți vasul cu un capac.

11. Tăiați slănina cuburi de 5 x 5 cm. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.

12. Curățați și tăiați ceapa cuburi de 5 x 5 cm.

13. Curățați și dați morcovul prin răzătoarea mică. Tocați mărunt usturoiul.

14. Adăugați legumele pregătite în tigaia cu slănină. Amestecați și prăjiți până ceapa se rumenește.

15. Faceți un piure din cartofii fierți. Amestecați piureul cu legumele prăjite și hrișca opărită.

16. Potriviți umplutura cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

17. Întindeți aluatul într-un blat. Obțineți un blat pătrat, de 40 x 40 cm, cu grosimea de 1 cm. Tăiați marginile aluatului cu un cuțit. Păstrați porțiunea tăiată de aluat. O veți putea folosi pentru decor.

18. Turnați umplutura pe blatul obținut. Păstrați umplutura pe centru. Distanța între marginea blatului și umplutură trebuie să constituie 10 cm.

19. Apucați aluatul de două colțuri opuse și aduceți-le la mijloc. La fel, aduceți spre centru și celelalte două colțuri a blatului. Lipiți marginile aluatului cu mâinile.

20. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și ungeți-o cu ulei. Aranjați checul pe tavă, cu partea netedă orientată în sus.

21. Înfigeți aluatul în câteva locuri. Puteți folosi atât o furculiță, cât și o scobitoare. Obțineți un chec de aproximativ 5 cm în înălțime.

22. Întindeți într-un blat triunghiular aluatul rămas. Tăiați 2 fășii de aluat, de aceeași dimensiune. Lipiți capetele și rotiți fășiile de aluat, una în jurul alteia. Aranjați elementul de decor pe marginea exterioară a checului.

23. Din aluatul rămas, decupați niște cercuri de dimensiuni egale. Puteți folosi o formă specială sau un pahar mic. Strângeți puțin cercul obținut și obțineți o petală. Decorați cu petale din aluat toată suprafața checului.

24. Ungeți checul cu ou bătut.

25. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С timp de 40 de minute.


ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007458 (s)