News Flash:

Pista de cicloturism de pe Bega prinde contur

7 Septembrie 2014
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat au anuntat turnarea primilor 7 kilometri de asfalt la pista de cicloturism de pe malul canalului Bega, in aval de Timisoara, un proiect derulat in parteneriat cu autoritatile din Serbia. Pista va merge pana la granita cu tara vecina, iar traseul va fi conectat cu cel al pistei pentru biciclete la care se lucreaza in oras printr-un alt proiect, al Primariei Timisoara, pe bani europeni.
Administratia Bazinala de Apa Banat (ABAB) implementeaza, in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenjanin din Republica Serbia, proiectul „Valorificarea potentialului turistic transfrontalier, incluzand piste de cicloturism de-a lungul raului Bega, in aval de Timisoara”.
Scopul proiectului este de a dezvolta potentialul turistic local si regional, precum si de a promova cooperarea transfrontaliera romano-sarba prin dezvoltarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.
„La finalul implementarii proiectului, coordonat de Administratia Bazinala de Apa Banat, va exista o pista de cicloturism care va porni din aval de Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, si va conecta localitatile Utvin, Sinmihaiu Roman, Uivar, Otelec, pana la granita cu Serbia. Traseul pistei urmeaza exact linia digului Begai, fiind direct paralel cu canalul Bega, situat pe coronamentul digului, si are lungimea de 37 de kilometri si latimea de 3,5 metri, din care 2 metri asfalt si 1,5 metri acostament de piatra sparta”, au explicat reprezentantii ABAB.
Autoritatile au oferit si un bilant al lucrarilor efectuate pana acum in cadrul acestui proiect.
„In primele 3 luni de zile de la demararea lucrarilor de constructie a pistei au fost turnati primii 7 kilometri de asfalt si inca 20 de kilometri sunt pregatiti pentru asfaltare”, au precizat cei de la Ape.
Traseul acestei piste cicloturistice din judetul Timis va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizata in Timisoara prin proiectul primariei pe fonduri europene. Municipalitatea are in implementare un proiect pe POR care vizeaza reabilitarea malurilor canalului Bega, care trebuie finalizat pana in vara anului 2015. Investitia a iscat critici din cauza modului in care au fost proiectate si in care arata pistele pentru biciclisti amenajate pana acum, in zig-zag pe unele portiuni, a latimii pe care o au aleile pietonale si a faptului ca cele doua amenajari sunt despartite de borduri si fasii inguste de pamant in unele zone, scrie tion.ro.
In cadrul proiectului cu sarbii, partenerii din Zrenjanin trebuie sa realizeze un studiu de fezabilitate pentru crearea unei piste cicloturistice de la Zrenjanin pana la granita cu Romania, urmand ca, pe viitor, folosind alte surse de finantare, aceasta pista cicloturistica sa fie construita si conectata cu traseul destinat biciclistilor din judetul Timis.
Acest proiect beneficiaza de o finantare europeana nerambursabila de peste 2,3 milioane de euro in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia. Trebuie finalizat in primavara anului 2015, la sfarsitul lunii martie.

judetul timis romania serbia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026527 (s)