News Flash:

Episcopii catolici din Romania s-au reunit la Timisoara

6 Septembrie 2014
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
Episcopii catolici din Romania
Episcopii catolici din Romania, reuniti la Timisoara, in perioada 2-4 septembrie, au trimis o scrisoare Guvernului Romaniei, prin care cer amanarea aplicarii Legii nr. 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, in vigoare de la 9.10.2014.
„E un act normativ pe care CER il contesta”, a explicat preotul Eduard Mihai Cosa, secretar general.
Familia si educatia tinerilor a fost alta principala in atentia episcopilor. Lucrarile Sesiunii de toamna a Conferintei Episcopilor s-au deschis oficial, marti, 2 septembrie, la Catedrala Romano-Catolica „Sf. Gheorghe” din Timisoara. La lucrari, alaturi de cei 14 episcopi romano-catolici si greco-catolici, au participat IPS Francisco-Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania si Republica Moldova si PS Anton Cosa, episcop de Chisinau (Republica Moldova).
In plenul lucrarilor, episcopii au discutat pe marginea documentului Instrumentum Laboris pregatit in vederea Adunarii Generale Extraordinare a Sinodului Episcopilor de la Roma, ce va avea loc in perioada 6-19 octombrie 2014. La acest eveniment va participa IPS Ioan Robu si PS Mihai Fratila. S-au stabilit unele evenimente din calendarul noului an pastoral, cum ar fi activitatile Bisericii Catolice din Romania dedicate Anului Vietii Consacrate, stabilirea etapelor pregatitoare pentru Intalnirea Nationala a Tinerilor Catolici de la Cluj din 2015 si a Zilei Mondiale a Tinerilor de la Cracovia din anul 2016, scrie ziuadevest.ro.
„A fost analizata si publicatia Secretariatului de Stat pentru Culte, „Statul si Cultele religioase“. Au fost abordate si diverse teme din sfera educatiei catolice, subliniindu-se importanta Olimpiadelor de religie si in general a dezvoltarii si sprijinirii unui invatamant catolic in Romania, in toate formele sale. In acelasi timp au fost dezbatute si teme cu caracter liturgic, social si administrativ, printre care s-a numarat si Legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, in vigoare de la 09.10.2014, act normativ pe care CER il contesta. Din acest motiv episcopii au dispus inaintarea unei scrisori adresate Guvernului Romaniei, cerand amanarea aplicarii acestei legi pana la adoptarea unor modificari si completari, de rigoare”, a explicat preotul Eduard Mihai Cosa, secretar general.
Urmatoarea intrunire a Conferintei Episcopilor se va desfasura in perioada 6-8 mai 2015, la Satu-Mare.

conferintei episcopilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030487 (s)