News Flash:

Vești rele despre Colterm

Pierderile Colterm sunt mai mari decât în 2022

21 Aprilie 2023
252 Vizualizari | 0 Comentarii


În ciuda modernizărilor efectuate la rețeaua primară, pierderile de energie ale Colterm sunt mai mari decât anul trecut. Bilanțul energetic a fost aprobat de Consiliul Local Timișoara, iar aceste pierderi din rețea sunt suportate din bugetul local. Primarul Dominic Fritz intenționează să plătească doar o parte din pierderi, și anume suma necesară pentru achiziționarea certificatelor de poluare, argumentând că s-au făcut investiții.

“Spre surprinderea mea, pierderile la nivel procentual chiar au crescut față de anii trecuți, deși am schimbat anul trecut 30km de rețea primară și asta bineînțeles că ridică niște semne de întrebare. Voi propune Consiliul Local, pe baza acestui bilanț, să aprobăm doar o parte a acestor pierderi în bani, exact partea care să ajungă ca Colterm să cumpere restul certificatelor, dar nu toată suma, tocmai pentru că sunt niște întrebări”, zice Dominic Fritz.

Consilierul PSD Radu Țoancă a salutat faptul că s-a găsit o soluție pentru achiziționarea certificatelor de poluare, însă a adus aminte că timp de doi ani acestea nu au fost cumpărate, ceea ce a dus la impunerea unor amenzi semnificative pentru Colterm.

“Nu trebuie să uităm că doi ani la rândul nu am plătit aceste certificate, a fost singura firmă de profil din țară și mă bucur, deși nu ar trebui să mă bucur, că ajungem să salutăm o normalitate, adică faptul că o societate care poluează cumpără certificate pe care toată lumea în Europa le cumpără”, precizează Radu Țoancă.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că în viitorul apropiat trebuie analizată cu seriozitate ideea ca societatea de termoficare să se ocupe numai de producerea agentului termic, iar sarcina distribuției să fie preluată de Primărie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006330 (s)