News Flash:

Un nou contract încheiat de municipalitate

Primăria Timișoara a încheiat un contract de administrare și întreținere pentru trei cimitire din oraș

21 Aprilie 2023
261 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a încheiat un nou contract cu firma DENISALEX SRL pentru administrarea și întreținerea a trei cimitire din oraș: Calea Lipovei, Săracilor și Stuparilor. Contractul include un set minim de investiții pe care firma câștigătoare trebuie să le facă în fiecare an, precum și indicatori de performanță. Deși este un contract nou, DENISALEX SRL s-a ocupat anterior de întreținerea acestor cimitire, până în toamna anului 2020. Primăria a avut mai multe procese cu această firmă și unii angajați ai primăriei s-au confruntat cu plângeri penale după ce instituția a refuzat să prelungească contractele.

Noul contract are o valabilitate de cinci ani și poate fi încetat unilateral de Primăria Timișoara în cazul în care serviciile sunt atribuite către o entitate din sectorul public. Obligațiile firmei includ afișarea unui număr de telefon, o adresă de e-mail, regulile și tarifele aprobate, pentru a permite cetățenilor să sesizeze orice probleme sau nereguli descoperite. Firma trebuie să ofere servicii zilnice, să prevină poluarea solului și apelor subterane și să gestioneze deșeurile.

În plus, administratorul nou trebuie să facă investiții în valoare de 130.900 de lei cu TVA inclus, anual, pentru cele trei cimitire. Aceste investiții sunt supuse unui plan aprobat de Primăria Timișoara, iar lucrările sunt finanțate din fondurile firmei. Administratorul va plăti, de asemenea, o redevență anuală de 211.463 lei către Primăria Timișoara, conform contractului.

„Am introdus obligații mai clare și mai stricte în contracte și indicatori de performanță pentru firma care se va ocupa de administrarea celor trei cimitire, tocmai pentru a îmbunătăți starea nemulțumitoare în care se află. Prin acest nou contract cerem reparații capitale sau investiții anuale în cele trei locații, făcute în baza unui plan pe care îl vom aproba în prealabil. Pe termen lung însă, avem în vedere preluarea în administrare proprie a cimitirelor pentru a fi siguri de nivelul de calitate”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006985 (s)