News Flash:

Ce se întâmplă cu viitorul Centru Multicultural

Centrul de pe strada Mărășești din Timișoara trebuie să fie gata anul acesta

20 Aprilie 2023
201 Vizualizari | 0 Comentarii


Constructorul anunță finalizarea structurii liftului exterior al viitorului Centru Multicultural care va fi construit pe locul fostei Clinici de Dermatologie din Timișoara. Centrul, situat pe strada Mărășești, trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023, după o pauză de aproape 2 ani în lucrări. Investiția totală în acest proiect se ridică la 21 de milioane de lei, iar noul centru va avea o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați și va găzdui Muzeul Cetății (demisol și parter), Centrul cultural polivalent (demisol și parter), Centrul Cultural Francez și Centrul Cultural German (et. 1 și pod amenajat). Proiectul este unul dintre cele mai importante pentru Timișoara, care este Capitală Europeană a Culturii.


„Datorită noilor funcțiuni se impun noi accese la spațiile nou create, accese care se vor realiza prin construirea a două case de scară alipite construcției, în soluție pe structură metalică cu închideri din sticlă. Se vor executa lucrări din sfera restaurării ansamblului construit aferent Centrului Multicultural la nivelul fațadelor interioare și exterioare, dar și la nivelul spațiilor interioare ale acestuia, precum și lucrări de amenajare a curții interioare, conferindu-i-se acesteia un caracter public. Totodată, este necesară rigidizarea de ansamblu a clădirii prin turnarea unei centuri din beton-armat cu rol de saibă rigidă. Se va înlocui șarpanta din lemn și învelitoarea din tiglă ceramică tip solzi cu păstrarea unor elemente componente aflate într-o stare mai puțin degradată. S-au constatat de asemenea grave probleme structurale la nivelul planșeului existent din lemn la nivelul podului, fapt ce a condus la obligativitatea înlocuirii acestuia”, se precizează în descrierea proiectului de pe site-ul constructorului.

Construcția imobilului datează din perioada 1754 - 1757, a fost renovată în secolul al XIX-lea și este înregistrată ca monument istoric de valoare națională. Inițial, a funcționat ca spital municipal, fiind primul de acest fel din România, inaugurat cu 24 de ani înaintea celui din Viena și cu 34 de ani înaintea celui din Budapesta.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007672 (s)