News Flash:

Peste 1.500 de politisti vor fi in strada de alegeri, in judetul Timis

25 Mai 2014
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Duminica va fi o zi plina pentru politistii din judetul Timis. Peste 1.600 de oameni ai legii din judet vor supraveghea procesul de votare si vor proteja cele 657 de sectii din judet.
„Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, la nivelul judetului Timis, pe timpul desfasurarii alegerilor membrilor din Romania pentru Parlamentul European, vor fi angrenati peste 500 de politisti, 250 de politisti de frontiera, 160 de jandarmi si 90 de pompieri. Aproape 1.100 de angajati M.A.I. vor asigura protectia celor 596 de sectii de votare, amplasate in 448 locuri. Vor fi luate masuri de protectie si la cele 53 de sectii de votare pentru alegerile partiale pentru membrii Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei, precum si la cele 8 sectii de votare pentru alegerile partiale pentru unele autoritati locale. Alti 235 de politisti, in perioada desfasurarii procesului electoral, se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale”, anunta cei de la IPJ Timis.
Oamenii legii au pus la punct si 54 de echipe operative alcatuite din cate doi politisti. Acestia vor fi responsabili cu solutionarea solicitarilor si semnalarilor legate de procesul de votare. Mai mult, conducerea IPJ Timis a format si un efectiv de rezerva constituit din 179 de angajati pregatiti sa intervina in momentul in care situatia operativa va impune acest lucru.
„Astfel, in total, peste 1600 de angajati M.A.I. vor fi angrenati in misiuni, duminica, 25 mai 2014, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral. Precizam faptul ca, in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Timis se afla incarcerati 26 de arestati preventiv, dintre care 19 cu drept de vot. Dintre acestia, 13 si-au exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota. De asemenea, la nivelul judetului sunt 2 arestati la domiciliu, dintre care nici unul nu a solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale. Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Voteaza legal”, la I.P.J. Timis au fost primite 600 de afise, ce au fost postate in spatiile cu vizibilitate mare. Acestea vor putea fi consultate si in ziua alegerilor, la toate sectiile de votare din judetul Timis. Scopul campaniei este informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani, cu drept de vot, asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare”, povestesc politistii timiseni. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044140 (s)