News Flash:

Deschidere amanata. Circulatia in zonna Michelangelo ramane inchisa

25 Mai 2014
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiar daca oficialii Primariei Timisoara anuntau zilele trecute ca in acest sfarsit de saptamana, chiar sambata, ar putea fi redeschisa circulatia in zona Michelangelo Piata Leonardo da Vinci, daca nu intervine nicio problema, acest lucru nu s-a intamplat. Si asta, din simplul motiv ca mai este inca de lucru pe santierul respectiv pana ca traficul sa poata fi reluat fara a incurca amenajarile. 
Daca primarul Nicolae Robu afirma, vineri, ca nu vede niciun motiv pentru ca traficul sa nu poata fi reluat in zona Michelangelo, pe axa Nord-Sud, in acest sfarsit de saptamana, sambata, dupa ce a vizitat din nou santierul, a ajuns la concluzia… ca nu se poate redeschide inca circulatia. Acelasi lucru ni l-au spus si constructorii, iar motivul este simplu. Chiar daca s-a progresat, mai este inca de lucru. Iar asta se poate vedea si din imaginile aeriene surprinse vineri dupa-amiaza. De exemplu, nu este turnat inca stratul final de asfalt, iar la Podul Michelangelo nu sunt montate balustrade.
„Nu se poate deschide totusi acum. Trebuie sa se toarne si stratul de uzura, nu putem sa ne aventuram… Este o chestiune de zile de lucru, dar depinde de vreme, daca ploua sau nu, depindem de furnizarea de asfalt. Am fost astazi (n.r. – sambata) pe santier acolo, astazi se termina complet cu binderul, dar mai sunt lucrari de facut. Nu sunt balustrade la pod, raspunderea este mare, nu vreau sa fim acuzati daca se intampla ceva… Eu am spus, nu este o miza electorala deschiderea circulatiei”, ne-a declarat, sambata, Robu, precizand ca nu poate spune cu exactitate cand va putea fi totusi redeschisa circulatia si ca va reveni… cu o postare pe Facebook.
Va reamintim ca lucrarile de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo, care cuprind construirea unui pasaj rutier subteran pe relatia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Parvan si reabilitarea Podului Michelangelo, trebuie finalizate in toamna acestui an, pana la sfarsitul lunii septembrie. Lucrarile sunt realizate pe bani europeni.
De executie se ocupa CCCF Drumuri si Poduri, impreuna cu societatile Drumuri Municipale, Instgat si Cons Electrificarea Instal.
UPDATE. Robu a revenit in cursul zilei de sambata cu un comunicat in care spune ca ar fi fost posibila redeschiderea circulatiei sambata, pentru ca greul a trecut, dar „pozitia responsabila” este sa nu se reia acum traficul, mai ales ca stratul final de asfalt ar urma sa fie turnat… abia peste cateva zile.
„La ora actuala, intersectia Michelangelo, reamenajata, dupa schimbarea tuturor celor 9 retele-magistrale de utilitati aflate pana la 15 metri adancime, dupa ranforsarea podului, dupa construirea structurii de rezistenta din beton armat a viitorului subpasaj auto, ai carei pereti ajung pana la adancimea de 20 metri, este total asfaltata. Prin urmare, ar fi fost posibil sa deschidem astazi traficul in zona, pe axa Sud-Nord, pe traseele finale. Am optat, totusi, sa nu deschidem, intrucat pe pod inca nu sunt montati parapetii, gurile de canalizare nu sunt aliniate la nivelul asfaltului, peste cateva zile trebuie sa se toarne stratul de asfalt de uzura. Consider ca aceasta este pozitia responsabila”, afirma edilul.
Primarul sustine ca este doar „o chestiune de zile pana cand zona Michelangelo va fi functionala din nou pe axa Sud-Nord, de data aceasta pe varianta finala, implementata pana la nivel de detaliu”. (Tion.ro)

zona michelangelo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030241 (s)