News Flash:

Perchezitii la CJ Dolj. Opt functionari suspectati de fapte de coruptie

11 Decembrie 2013
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA fac, miercuri dimineaţă, percheziţii la Consiliul Judeţean Dolj, fiind vizaţi opt funcţionari din cadrul instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un "comision" din valoarea contractelor. Percheziţii ale procurorilor DNA au loc şi la locuinţa din Craiova a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa. La ora transmiterii acestei ştiri, la casa preşedintelui CJ Dolj, aflată în zona centrală a Craiovei, au loc percheziţii ale procurorilor DNA, în faţa imobilului aflându-se o dubă a Jandarmeriei şi mai mulţi mascaţi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Ion Prioteasa nu a putut fi contactat, el neajungând nici la Consiliul Judeţean.

În prezent, la sediul Consiliului Judeţean, care funcţionează în aceeaşi clădire cu Prefectura, sunt în desfăşurare percheziţii la birourile angajaţilor de la departamentele de achiziţii publice. De asemenea, este percheziţionat şi biroul lui Ion Prioteasa, încă de pe holul de acces la acest birou fiind prezenţi jandarmi care împiedică accesul jurnaliştilor.

Niciun reprezentant al Consiliului Judeţean nu a dorit să facă declaraţii privind ancheta DNA.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, DNA precizează că percheziţiile de la sediul Consiliul Judeţean Dolj au loc într-un dosar în care sunt vizaţi opt funcţionari ai instituţiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate, pentru care percepeau un "comision" din valoarea contractelor.

Conform sursei citate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -  Structura Centrală fac cercetări faţă de opt funcţionari ai Consiliului Judeţean Dolj, care ar fi intervenit în procedurile de atribuire a contractelor ce aveau ca beneficiari instituţia publică, "direcţionându-le către firmele agreate, percepând în schimb un «comision» din valoarea contractelor".

Potrivit procurorilor, funcţionarii publici ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii către firme agreate, prin crearea condiţiilor tehnice şi organizatorice favorizante, producând astfel un prejudiciu în bugetul Consiliului Judeţean Dolj.

DNA mai preciza că în acest caz au loc zece percheziţii.

Ion Prioteasa se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

În perioada 2001-2008, Ion Prioteasa a fost preşedinte executiv al PSD Dolj, apoi a preluat funcţia de preşedinte al filialei. De asemenea, din 2010 şi până în luna aprilie a acestui an, când a avut loc Congresul PSD, el a deţinut funcţia de vicepreşedinte al partidului. La Congresul PSD el a candidat pentru un nou mandat de vicepreşedinte al partidului, însă nu a obţinut suficiente voturi. La scurt timp, Prioteasa a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei Dolj a PSD. Mediafax.ro


procurorii dna ion prioteasa congresul psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006940 (s)