News Flash:

Ioan Cojocari nu se sperie de raportul ANI: "Sunt foarte relaxat"

9 Decembrie 2013
1422 Vizualizari | 0 Comentarii
Secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, n-a fost inca instiintat si oficial de ANI ca se afla in conflict de interese. Asta desi a sunat aproape zilnic la Agentia Nationala de Integritate. Cu toate astea, Nea’ Jean, cum mai este cunoscut, sta relaxat. Ba chiar ne vorbeste despre contractele pe care cabinetul notarial al fiicei sale le-a incheiat cu Primaria Timisoara. Nu pe sume mari, atrage atentia Cojocari, pentru ca a avut grija sa ii explice ‘sa nu ia contracte mari de la Primarie’. “Eu n-am fost sesizat. E treaba lor ce au anuntat, daca ei incalca legea – ANI – care spune ca e confidentialitate, ei dau un comunicat vinerea trecuta, ati inrosit telefoanele. Eu nici pana in ziua de astazi nu am primit nimic de la ANI direct. Dosarul e din 2009, mi-a cerut un punct de vedere, i l-am dat. Dar din 2009 pana acum… au dat comunicatul, nu era normal sa fiu eu anuntat prima data si dup-aia sa fi dat comunicatul? Nu mi-au trimis nici acum, i-am sunat si ieri, i-am sunat si alaltaieri. Au raspuns, mi-au spus ca e pe drum concluzia. Ce-au pus pe site, sa-mi spuna unde este data, ca e de natura penala, la ce institutie. Eu oricum nu-mi fac niciun fel de probleme. Nu am gresit cu absolut nimic. Atata greseli sa am cat e treaba asta, sunt foarte relaxat, linistit, mai ales ca a fost cercetata penal treaba asta, pe aceeasi fapta. Era treaba normala”, ne-a declarat Ioan Cojocari. Secretarul e iritat ca nu a primit inca informarea oficiala de la ANI. In orice caz, este relaxat si spune ca din aproape 300 de acte notariale, doar 36 erau ale cabinetului notarial Paula Cojocari.
“Nu asta e problema, problema de procedura irita, nu e normal, nu e corect. Atata sa am in viata stres cat am cu asta, ce stres sa am? Intrebati-i pe ei de ce s-au trezit acum, dupa atatia ani. Ei orice se sesizeaza, dau mai departe, nu analizeaza, nu nimic. N-ai ce sa colaborezi (n.r. cu cabinetul Paulei Cojocari), nici atunci n-a fost. Or fost peste 290 de acte notariale. Din 290 de acte la 22 de notari, fiica-mea a facut, in decursul timpului, deci in decurs de 6-7 ani, 36 de acte numai donatii de drumuri. N-are niciun contract facut, n-are valori mari, n-are nimic. Atunci care e problema? Era foarte normal, era la minimum valoarea. Banii la notariat, ca platea la fiica-mea, ca platea oriunde altundeva… n-am trimis eu, nici n-am stiut de astea, ca se ia oferta cea mai mica, deci nu avea niciun fel de problema. A fost o sesizare la ANI, cum se fac sesizarile”, a explicat Ioan Cojocari.
Secretarul Primariei Timisoara a spus ca, initial, nici macar n-a stiut de contracte. Asta cu toate ca a recunoscut ca a purtat discutii cu fiica lui pe aceasta tema.
“Initial n-am stiut de contracte, nici nu m-a interesat, ca sunt valori foarte mici, eu i-am spus ei sa nu ia niciun contract mare cu Primaria. E un exemplu: Cazarma U, o singura evaluare face munca pe un an de zile. I-am spus sa nu se duca acolo, orice contracte de la Miut care is contracte mari… niciun contract n-are. Is niste donatii de drumuri care se faceau oriunde, nu e nicio problema. Care e conflictul aici? Care e prejudiciul?”, a conchis Cojocari.

cojocari ioan cojocari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006836 (s)