News Flash:

Casa de Insolventa Transilvania: Anul 2014 va fi un alt an dificil pentru multe sectoare din economie

9 Decembrie 2013
1541 Vizualizari | 1 Comentarii
Piaţa insolvenţelor s-a structurat în 2013, iar maturizarea ei a creat un cadru pentru restructurările în afara procedurii insolvenţei, este opinia specialiştilor Casei de Insolvenţă Transilvania, liderul pieţei de insolvenţă din România. 

Conform previziunilor acestora, 2014 va fi un alt an dificil pentru multe sectoare din economie, ca urmare a consumului în continuare scăzut, a accesului greoi la finanţare, dar şi a efectelor secundare generate de reglementările Basel III, cu referire la indicatorii de lichiditate ai sistemul bancar. 

De asemenea, ajustările prudenţiale impuse vor avea un impact treptat asupra modului în care băncile gestionează creditele neperformante. 

'După 5 ani de criză, e mai dificil să identificăm sectoarele aflate într-un moment favorabil, faţă de cele ce vor avea dificultăţi. Fără o infuzie de lichidităţi în piaţă care să dezgheţe consumul este nerealist să sperăm într-o relansare. Creditele raportate la BNR se află la un nivel minim pentru ultimii doi ani, iar cel al restanţelor la un nivel maxim, de peste 15%. Cel mai probabil, ne aflăm doar la mijlocul crizei', a declarat, luni, Rudolf Vizental, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania, prin intermediul unui comunicat transmis AGERPRES.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, conform statisticilor BNR, nivelul creditelor companiilor era de 26,65 mld. euro, faţă de 28,32 mld. euro la octombrie 2012. Creditele au scăzut, în condiţiile în care ponderea restanţelor a crescut de la 12,10% la 15,11%.

Conform specialiştilor Casei de Insolvenţă Transilvania, dintre cei mai expuşi în 2014 dificultăţilor financiare vor fi producătorii din sectorul alimentar, precum şi beneficiarii de subvenţii sau de chirii, care se vor confrunta anul viitor cu situaţii de insolvenţă. AGERPRES

rudolf vizental
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Sebastian  | #989
Buna idee :) As adauga, inisrcs in Constitutie o prevedere prin care numarul de parlamentari sa varieze in functie de nivelul datoriei publice. Ca oamenii sa aibe reprezentare democratica, ei vor fi fortati sa bage austeritate en-gross. Cu burtile goale, dar reprezentati :)
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005674 (s)