News Flash:

Zeci de tiruri trase pe dreapta, la iesirea din Timisoara spre Lugoj

9 Decembrie 2013
1647 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de TIR-uri sunt trase pe dreapta, pe şoseaua de centură a Timişoarei, la ieşirea spre Lugoj, fără să blocheze circulaţia, şoferii participând la greva declanşată luni de transportatori.

Ei protestează împotriva creşterii accizei la carburanţi şi a stării proaste a drumurilor, dar şi a majorării amenzilor rutiere de la 1 ianuarie 2014.

La grevă participă şi una dintre cele mai mari societăţi de transport din ţară, condusă de automobilistul Romeo Dunca.

'Normal că iau parte la protest. Avem mai multe maşini care au fost oprite, în toată ţara. (...). Ne afectează în mod semnificativ. Când în vene îţi curge deja numai jumătate din sânge şi vine Guvernul şi te atacă din nou, atunci sunt mari probleme', a declarat presei Romeo Dunca. 

Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de luni, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, nemulţumiţi de atitudinea recentă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, a declarat pentru AGERPRES Augustin Hagiu, consultant în transporturi şi preşedinte al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

'Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că, începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat', a afirmat Augustin Hagiu.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de CNR, transportatorii rutieri de mărfuri reclamă, totodată, măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, dar şi prin noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.AGERPRES

spre lugoj romeo dunca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006417 (s)