News Flash:

Perchezitii de amploare ale politistilor in Timis, in capitala si in alte cinci judete

12 Aprilie 2021
355 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii

Politistii au descins in aceasta dimineata in mai multe locatii din cinci judete si din capitala. Este vorba despre perchezitii facute la sedii de firme si in casele unor indivizi banuiti care ar fi consemnat in fals in documente ca ar fi reciclat 38 de milioane de kilograme de deseuri de ambalaje.

”In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, efectueaza 24 de perchezitii domiciliare, în municipiul Bucuresti si judetele Calarasi, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova si Timis. De asemenea, sunt efectuate activitati de ridicare înscrisuri de la 15 societati comerciale si institutii publice, intr-un dosar penal de evaziune fiscala, înselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si spalare a banilor de catre persoane implicate în operatiuni fictive de reciclare a deseurilor de ambalaje, cu impact negativ atat asupra mediului înconjurator, cat si asupra bugetului de stat, respectiv Fondului pentru mediu”, au transmis reprezentantii IGPR.

Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat ca intre 2019 si 2020 patru indivizi, prin intermediul unor firme coordonate direct sau prin interpusi, ar fi trecut in documente ca ar fi colectat 38.000 de tone de deseuri de PET, sticla, carton si alte ambalaje, prejudiciul fiind de 24.707.941 de lei, scrie stiripesurse.ro.

In scopul crearii aparentei cu privire la desfasurarea activitatii de colectare si reciclare a deseurilor de ambalaje prin intermediul societatilor comerciale coordonate de cele 4 persoane banuite, ar fi fost inregistrate in evidenţa contabilă a altor doua societati comerciale achizitii fictive pentru 12.951.000 kg. de sort agregat de sticla, ce ar fi rezultat in urma prelucrarii deseurilor de ambalaje din sticla, valoarea acestor cheltuieli fictive influentand cuantumul obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat de cele doua societati.

Pe langa judetul Timis, politistii mai fac perchezitii in Bucuresti si in judetelele Dolj, Calarasi, Olt si Prahova

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005762 (s)