News Flash:

Doar 10 oameni vaccinati anti COVID la medicii de familie din Timisoara si din judet, de la deschiderea programului pilot

9 Aprilie 2021
488 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin medic de familie

Programul pilot implementat la Timisoara, in cadrul caruia oamenii se pot vaccina la medicii de familie, fara inscriere in platforma nationala, e ignorat de pacienti.

Desi cei 50 de medici de familie inscrisi in program ar fi putut sa vaccineze 500 de oameni pe zi, de miercuri pana vineri, doar 10 oameni au fost imunizati in cabinetele acestora.

Conform datelor transmise de Directia de Sanatate Publica, in cursul zilei de joi nu a fost administrat niciun vaccin, iar miercuri, in prima zi de desfasurare a programului, s-au imunizat doar 10 oameni. Aceasta in conditiile in care primarul Dominic Fritz si ministerul Sanatatii isi puneau nadejdea in reusita proiectului, mai ales ca el va fi extins la nivel national, incepand din mai.

„DSP Timis a distribuit 2.450 doze vaccin la 49 de cabinete, in cadrul proiectului pilot. Vaccinarile se fac in functie de programarile medicilor de familie”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Va reamintim, la Timisoara, incepand de miercuri, 7 aprilie, se desfasoara un proiect pilot in cadrul caruia 50 de medici de familie s-au inscris pentru a vaccina impotriva COVID pacientii pe care ii au inscrisi. Fiecare dintre medici pot vaccina pana la 10 oameni pe zi cu serul de la AstraZeneca, avand toate dotarile necesare in cabinete. La momentul inceperii implementarii programului, 100 de oameni erau inscrisi pe listele medicilor de familie.

In ultimele 24 de ore, in centrele de vaccinare, la nivelul judetului Timis, s-a administrat un numar total de 3.037 vaccinuri, dintre care 270 de la Moderna, 55 de la AstraZeneca si restul de la Pfizer. De la debutul campaniei de vaccinare, in intreg judetul s-au administrat 157.631 de doze de vaccin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005362 (s)