News Flash:

PDL cere DEMISIA lui Ponta: "Responsabilitatea politica in cazul accidentului aviatic ii apartine"

23 Ianuarie 2014
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta
Vicepresedintele PDL senatorul Alin Tise a declarat ca PDL cere demisia premierului Victor Ponta, considerând ca acesta ar avea "responsabilitatea politica suprema" în cazul gestionarii actiunilor de cautare si salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni.
Alin Tise a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta este "ineficient, incompetent si regretabil de inconstient".
"Responsabilitatea politica suprema în cazul accidentului aviatic îi apartine premierului Ponta. Luni, la ora 21.00, Ponta a afirmat la un post de televiziune ca toti pasagerii au fost gasiti, spunând ca a primit un sms si ca «toti sunt bine», desi la acea ora doi erau morti. Din postura de premier, sa spui aceste lucruri în baza unui sms, înseamna ca fie e incompetent, sau cel care l-a anuntat prin sms este un incompentent si un cretin, fie e vorba de un dezinteres total. A batjocorit familiile victimelor spunând ca toate sunt în viata. O astfel de declaratie a premierului demonstreaza haosul, Ponta fiind ineficient, incompetent si regretabil de inconstient. PDL cere demisia lui Ponta, el e principalul vinovat ca sase ore România nu a functionat, responsabilitatea politica e a lui Ponta, nu a directorului ROMATSA sau a sefului IGSU", a spus Tise.
Potrivit acestuia, premierul trebuia sa se implice în operatiunile de cautare si salvare a victimelor din accidentul aviatic din Muntii Apuseni, nu sa stea la televizor.
Alin Tise a afirmat ca în cazul în care comisia parlamentara de ancheta în cazul accidentului pe care a cerut-o nu se va constitui, "PDL poate sa îsi asume o motiune simpla împotriva ministrului MAI, Radu Stroe".
"Sper ca PNL sa îl retraga din functie", a subliniat Tise.
Vicepresedintele PDL Alin Tise a cerut, marti, constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze modul în care institutiile statului, MAI si institutiile subordonate au intervenit la accidentul aviatic din Apuseni, sustinând ca e "inadmisibil" sa se caute de doua ori "într-un loc gresit".
"Solicit o comisie de ancheta parlamentara care sa verifice modul în care institutiile statului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si institutiile subordonate, au intervenit în situatia de urgenta cauzata de accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Este inadmisibil ca un minister cu o importanta cruciala, precum MAI, în aceasta problema sa nu reactioneze cu promptitudine, ci abia dupa sapte ore, iar cei care au intervenit sa caute de doua ori într-un loc gresit. Dorim sa stim daca autoritatile au reactionat prompt sau se putea evita pierderea a doua vieti omenesti", arata Alin Tise, într-un comunicat transmis marti.
Vicepresedintele PDL a mai spus ca ministrul de Interne, Radu Stroe, ar trebui sa demisioneze sau sa fie demis de premierul Victor Ponta, în urma "interventiei stângace, ineficiente si lipsita de coordonare".
"Interventia stângace, ineficienta, lipsa de coordonare a institutiilor din subordinea MAI (STS si ISU) în cazul accidentului aviatic din Apuseni demonstreaza incompetenta ministrului care a dus la pierderea vietii a doi oameni. Ministrul Radu Stroe a intervenit public si a dat ordine Jandarmeriei în cazul Pungesti sa intervina în forta împotriva unor localnici care ocupau un drum de tara, pentru a apara o proprietate privata, iar acum a stat ascuns cinci ore fara sa intervina si sa preia conducerea misiunii de interventie. Ministrul de Interne este incompetent, ineficient, indiferent si regretabil de inconstient. Ar trebui sa demisioneze sau sa fie demis de premier", arata Tise, într-un comunicat de presa anterior.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, marti seara, raspunzând unei întrebari, ca îsi reproseaza ca accidentul aviatic a avut loc în timpul mandatului sau. Mediafax.ro

victor ponta muntii apuseni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0952 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035472 (s)