News Flash:

Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultură din Timișoara, a murit

5 Aprilie 2021
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
Pavel Dehelean

Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultură din Timișoara, s-a stins din viață la aproape 70 de ani. A fost cel mai longeviv șef al unei structuri din Primăria Timișoara, din 1984.

Pavel Dehelean s-a născut în 18 mai 1951, în satul Căprioara din comuna Săvârșin, județul Arad. S-a angajat ca administrator la Casa de Cultură a Timișoarei încă din vremea facultății. A ajuns director al instituției în 1 mai 1984.

După revoluția din 1989, Pavel Dehelean a transformat Ansamblul „Timișul” într-o școală de formare de artiști și coregrafi. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-a început este Festivalul Inimilor, al cărui președinte era.

Festivalul Inimilor, sărbătoarea folclorului mondial, aducea la Timișoara cele mai cunoscute ansambluri folclorice din toată lumea. Prima ediție a fost în 1990, sărbătoarea fiind primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronajul UNESCO.

Pavel Dehelean s-a stins din viață duminică seară, 4 aprilie, după un edem pulmonar și un infarct. Va fi înmormântat marți, în satul său natal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006559 (s)