News Flash:

CJ Timiș a preluat administrarea Conacului Mocioni

2 Aprilie 2021
756 Vizualizari | 0 Comentarii
Conacul Mocioni

Consiliul Județean Timiș face un nou pas spre reabilitarea Conacului Mocioni de la Foeni. În așteptarea fondurilor norvegiene care vor susține reparațiile, consilierii județeni au aprobat trecerea dreptului de administrare a clădirii de la primăria din Foeni la CJT.

Această hotărâre a plenului nu este decât o etapă a operațiunii, prim a avut loc deja, este vorba despre aprobarea documentației tehnico-economice a proiectului. Ulterior va urma și etapa de aprobare a finanțării. În acest an, Conacul Mocioni din Foeni urmează să fie reabilitat prin fonduri norvegiene în valoare totală de 12 milioane de lei. După aprobarea finanțării urmează licitația pentru proiectare și construcție.

Autoritățile județene au anunțat că în luna mai este așteptată semnarea contractului de finanțare. Lucrările de reabilitare ar urma să dureze trei ani. Se dorește înființarea unui punct muzeal, dar și pentru alte activități comerciale.

Clădirea care adăpostește în prezent căminul cultural și grădinița din Foeni a fost reședința familiei de origine aromână Mocioni și a fost ridicată în anul 1750, fiind una dintre cele mai vechi în picioare din Banat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006095 (s)