News Flash:

Încep dezinsecția și deratizarea la Timișoara, din aprilie

2 Aprilie 2021
713 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara anunță primele operațiuni de dezinsecție și deratizare din anul 2021. Încep în aprilie, dar se fac numai terestru. Atenție! Și timișorenii sunt obligați să își curețe gospodăriile și să desfășoare lucrări de combatere a muștelor, tânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort.

Operațiunile de deratizare și dezinsecție terestră se desfășoară în perioada 6-27 aprilie, în baza contractului subsecvent semnat în aprilie 2020 cu firma Coral Impex din Ploiești.

Se folosesc Cymina Plus, cu substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, Vectobac WG, cu substanţă activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor și Agrorat Pellet, cu substanţă activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor. Toate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 21-5, pe timpul nopții, atunci când circulația este redusă și insectele sunt active, transmit reprezentanții primăriei.

„Rugăm cetățenii să evite să treacă sau să stea în zona de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluții de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. (…) Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, transmit reprezentanții municipalității.

Conform HCL 371/2007, „constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc;

c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;

d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;

e) executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”.

Dacă vremea nu permite desfășurarea acțiunii, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009668 (s)