News Flash:

Ministrul Mediului: Niciun depozit de deseuri din judetul Cluj nu este conform

2 Octombrie 2017
938 Vizualizari | 0 Comentarii
gratiela
Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a criticat autoritatile din judetul Cluj pentru faptul ca nici un depozit de deseuri din cele sase nu este conform, spunand ca este o situatie inadmisibila si ca nu stie ce judet isi va permite sa mai primeasca deseurile clujenilor.
Gratiela Gavrilescu a declarat, luni, in cadrul unei vizite la fosta rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, de la Pata Rat, afectata de alunecari de teren, ca deseurile din judetul Cluj s-au plimbat prin toata tara, la Alba, la Bihor, la Odorheiul Secuiesc, oriunde dar numai intr-un depozit conform nu s-a facut depozitarea.
„Niciun depozit din judetul Cluj nu este conform, sunt sase si toate neconforme. Deseurile din judetul Cluj s-au plimbat prin toata tara, la Alba, la Bihor, la Odorheiul Secuiesc, oriunde dar numai depozitarea lor intr-un depozit conform nu s-a facut. Sunt foarte intarziati cu punerea in aplicare a SMID-ului (centru de deseuri cu fonduri europene – n.a.), au avut bani din fonduri euopene pentru perioada 2007 – 2013, proiect care s-a fazat, nu s-a finalizat. Depozitul ar trebui sa finalizat in 2020. Le voi face astazi grafic de lucrari celor de la Consiliul Judetean Cluj si vom veni in fiecare luna, altii au facut absorbtii de sute de milioane de euro, acesta de ce nu se poate face? De ce sa punem sanatatea populatiei in pericol? De ce nu sunt in stare responsabilii de aici, incepand de la Primaria Cluj-Napoca si de la CJ Cluj? Este inadmisibil. Sa vedem daca ploua cum toate deseurile sunt in strada. Clujul are situatia cea mai grea, cea mai urata si nu stiu ce judet o sa isi mai permita sa primeasca deseurile din judetul Cluj”, a spus Gavrilescu.
Aceasta a promis ca va fi foarte drastica cu toate institutiile Ministerului Mediului de la Cluj daca nu si-au indeplinit atributiile.
„Am vrut sa vedem ce se intampla cu depozitul de la Pata Rat, pentru ca este o pata neagra pe toata zona aceasta de plin centru al Ardealului si este inadmisbil, a depasit cu mult ceea ce se intampla la Brasov”, a subliniat ministrul Mediului.
Potrivit acesteia, CJ Cluj a platit deja pentru situatia creata si a dat inapoi 20 de milioane de euro pentru lipsa de management, pentru neconformitate.
„Este inacceptabil ca fiecare clujean, fiecare roman, sa plateasca pentru o proasta gestiune a banului public din cauza celor de la judetul Cluj. Ne intereseasa siguranta cetateanului. (…) Si asta ce sa insemne, nepasare, lipsa de rea vointa? Ca nu cred ca inseamna prostie, exclus, nu iau in calcul acest lucru. Vreau sa vad cu ce solutie vine CJ Cluj, dar vreau sa fie una sustenabila, pertinenta si rapida. Daca vedem 3 excavatoare care se misca in loc sa zbarniie pe santier… Este inadmisbil, am tras un semnal de alarma din momentul in care vremea rea a inceput sa apara, sa ajugem sa ne punem mana in cap si din punct de vedere al pericolului asupra sanatatii populatiei?”, a mai spus Gratiela Gravrilescu.
Ministrul Mediului va avea, luni, la Prefectura Cluj, o intalnire cu autoritatile locale si judetene pe tema gestionarii deseurilor din judet.
Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)