News Flash:

S-a dus și vremea sa

Parizerul ar putea ajunge pe lista produselor de lux. Costul pe kilogram a crescut cu peste 20 de lei

16 Ianuarie 2024
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Cel mai accesibil tip de mezel din România, parizerul, a înregistrat o creștere de preț semnificativă, ajungând să coste de două ori mai mult în doar o lună. Prețul pe kilogram a crescut cu peste 20 de lei, transformând parizerul, care reprezintă o opțiune alimentară accesibilă pentru mulți români cu venituri reduse, într-un produs cu un cost aproape dublu față de nivelul inițial.

Această creștere semnificativă ar putea plasa parizerul pe lista produselor de lux, având în vedere prețul său aproape dublu. Scumpirile la mezeluri au continuat încă din primele zile ale noului an și sunt atribuite costurilor ridicate la materia primă. În timp ce acum o lună plăteam aproximativ 30 de lei pentru un kilogram de parizer, acum tarifele s-au majorat la 50-55 de lei. Această situație afectează în mod deosebit bugetele gospodăriilor cu venituri reduse, care depind în mare măsură de aceste alimente, și poate duce la cheltuieli de aproape o treime din venituri pentru aceste produse, în cazul celor care au un salariu minim pe economie.

Ministerul Agriculturii explorează soluții pentru a reduce prețurile la alimente, iar ministrul Florin Barbu a convocat discuții cu reprezentanții marilor magazine și producătorii pentru a evalua posibilitatea plafonării adaosului comercial la alimente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005148 (s)