News Flash:

Avertisment important!

Poliţia Română atrage atenţia asupra unor noi modalităţi de înşelăciune

5 Ianuarie 2024
160 Vizualizari | 0 Comentarii

Poliția Română avertizează cu privire la noi tactici de înșelăciune, în care persoanelor li se propun oportunități de investiții extrem de profitabile, dar care, în realitate, pot să nu existe sau să fie înșelătoare. Acest avertisment a fost făcut vineri printr-un comunicat oficial emis de către Poliția Română, care menționează că au fost semnalate noi modalități de comitere a fraudelor cu investiții.

"Din sesizările primite de Poliţia Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat pe diferite reţele de socializare postări ce conţin reclame cu privire la servicii de investiţii financiare. Pentru a crea credibilitate, aceştia fie folosesc denumirea unor companii româneşti cunoscute, fie creează conţinut media fictiv - videofilmări ale unor personalităţi cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase. Persoanele interesate sunt apoi redirecţionate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât româneşti, cât şi din Marea Britanie", se menționează în comunicat.


După discuții repetate, autorii reușesc să convingă victimele să "investească" inițial sume mici, în general 1.200 de lei, pe diverse platforme de investiții online create special în acest scop, conform unei surse menționate. În multe situații, sub pretextul că vor oferi suport tehnic, atacatorii conving persoanele vătămate să instaleze pe dispozitivele lor electronice (telefon, tabletă, laptop etc.) aplicații de tip remote desktop (control de la distanță), prin care aceștia dobândesc control total asupra acelor dispozitive.

"Controlând dispozitivul victimei, autorii dobândesc accesul şi la aplicaţiile bancare ale acestuia, astfel fie transferă soldul existent către conturile altor victime, fie îl convertesc în criptomonedă. De asemenea, chiar dacă victimele nu au fonduri disponibile, autorii contractează credite online în numele acestora, sumele fiind sustrase modalitatea descrisă mai sus. Investitorii pierd bani şi, în cele mai multe cazuri, economiile de o viaţă", precizează Poliţia Română. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004784 (s)