News Flash:

Jucarii periculoase descoperite in magazinele din Timis de inspectorii CJPC

8 Decembrie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
 Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) din Timiş au depistat pe rafturile magazinelor pentru copii din cel mai vestic judeţ al ţării jucării periculoase. O parte dintre acestea au fost distruse, iar o parte au fost retrase de la comercializare, de către inspectori ori chiar de către comercianţi.
Jucăriile pot fi periculoase pentru că materialul din care sunt făcute are o compoziţie chimică dubioasă ori pentru că cei mici se pot strangula cu piese detaşabile periculoase. Oricum, jucăriile ce au fost distruse au fost raportate şi pe Ratex – sistemul de alertă din Uniunea Europeană. S-au dat amenzi de 62.500 de lei. Au fost verificaţi 24 de operatori economici. Jucăriile au avut şi instrucţiuni de folosire care nu erau traduse în limba romană ori lipsea însemnul CE, informeaza Ziuadevest.ro.
„Jucăriile periculoase sau cele neconforme au fost retrase de la comercializare. In continuare vom verifia jucăriile. Am întalnit cazuri în care operatorii economici au preferat să retragă aceste jucării de la comercializare singuri. Au fost cazuri în care a trebuit să distrugem aceste jucării”, spune Mihaela Ignat, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006835 (s)