News Flash:

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele cutremurului de duminica, din Norcia

31 Octombrie 2016
933 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc la napoli
Papa Francisc s-a rugat pentru victimele cutremurului produs duminica dimineata, in regiunea Norcia, seism care din fericire nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti, dar a produs importante pagube materiale si a fost resimtit pana la Roma si Venetia, conform Radio Vatican si The Guardian. 
"Imi exprim solidaritatea cu oamenii din centrul Italiei. Ma rog pentru cei raniti si pentru familiile care au suferit mari pierderi, precum si pentru personalul care participa la operatiunile de dupa seism", a declarat Suveranul Pontif. 
Noul cutremur de 6,6 grade produs duminica a provocat daramarea unor cladiri in centrul Italiei, inclusiv a unor biserici istorice, informeaza Reuters si AFP. Acest nou seism, al carui epicentru este situat in centrul Italiei, la 6 km nord de micul oras Norcia, a fost resimtit puternic si la Roma si a provocat noi distrugeri, dar nu au fost furnizate informatii ca ar exista victime. Majoritatea locuitorilor din satele din zona au fost deja evacuati. 
La Norcia, un burg pitoresc situat in regiunea Umbria, imagini ale televiziunii italiene au aratat rezidenti adunati intr-una dintre piete, precum si mai multe cladiri prabusite, intre care bazilica Sf Benedict, construita in secolul XIV si care este pe jumatate distrusa, scrie AFP. 
Magnitudinea cutremurului, estimata initial la 7,1 de Institutul american de geologie, a fost revizuita la 6,6, fiind cel mai puternic seism dintre cele produse de la 24 august si pana acum, cand s-au inregistrat aproape 300 de morti. 
Acest nou seism al carui epicentru este situat in centrul Italiei, la sase kilometri la nordul de micul oras Norcia, din provincia Perugia, survine la cateva zile dupa alte doua cutremure cu magnitudinea de 5,6 si 6,1 grade care s-au produs in centrul Italiei si au fost urmate de sute de replici. La inceputul lunii octombrie Papa Francisc a vizitat regiunea si si-a exprimat apropierea fata de victimele seismului de 6,2 grade, produs in luna august si soldat cu aproximativ 300 de morti.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005588 (s)