News Flash:

CUTREMUR puternic in centrul Italiei: Cel putin doi raniti in stare grava dupa seismul de 6,5 grade

30 Octombrie 2016
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur1
Cel putin doua persoane sunt in stare grava in urma seismului de suprafata cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter produs duminica dimineata in centrul Italiei, relateaza ziarul La Repubblica. Ambasada Romaniei la Roma a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale pentru a obtine informatii cu privire la urmarile cutremurului din centrul Italiei si la existenta unor cetateni romani afectati de acesta, pana acum nefiind inregistrata nicio solicitare de asistenta consulara.
UPDATE ora 10:33 - Cel putin doi raniti in stare grava dupa cutremurul de 6,5 grade produs in Italia
Numeroase cladiri s-au prabusit in urma cutremurului de 6,5 grade care a avut loc duminica dimineata in zona Norcia, provincia Perugia. Miscarea telurica a fost simtita puternic inclusiv la Roma, Florenta si Bolzano, provocand scene de panica.
Cel putin doua persoane sunt in stare grava in oraselul Amatrice in urma cutremurului produs la ora 7.40 (8.40, ora Romaniei) la adancimea de doar 10 kilometri. Intial, Institutul american de geofizica (USGS) a anuntat o magnitudine de 7,1, revizuita ulterior la 6,5. Institutul italian de geofizica si vulcanologie a anuntat o magnitudine initiala de 6,1, revizuita ulterior la 6,5.
La Amatrice, localitate afectata grav de cutremurul din august, s-a prabusit o biserica si un sediu al administratiei locale, doua persoane fiind scoase de sub daramaturi.

MAE: Niciun român din Italia nu a solicitat asistenţă consulară 

"Referitor la cutremurul care a avut loc în data de 30 octombrie 2016 în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci şi Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existenţa unor persoane de cetăţenie română afectate de acestea", precizează, duminică, Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

Seismul a avut loc la sud-est de Perugia, în apropiere de micul orăşel Norcia, fiind resimtit şi la Roma. Oamenii au ieşit imediat înspăimântaţi pe străzi.

Acest nou cutremur puternic are loc la aproape două luni după ce un alt seism major a ucis aproape 300 de oameni şi a distrus mai multe oraşe din regiune.

Televiziunile italiene transmit imagini cu mai multe clădiri istorice, inclusiv catedrala Crollata din Norcia, afectate de seism.

Până în prezent nu au fost raportate oficial daune sau victime, relatează BBC.

Iniţial, magnitudinea cutremurului a fost evaluată la 7,1 grade pe Richter, dar între timp a fost revizuită de Agenţia americană pentru studiul seismelor la 6,6 grade.  

bbc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005158 (s)