News Flash:

Populatia din New Delhi este sfatuita sa ramana in case, din cauza nivelului ridicat al poluarii

31 Octombrie 2016
953 Vizualizari | 0 Comentarii
poluare china
Locuitorii orasului indian New Delhi sunt sfatuiti sa ramana in case, din cauza nivelului ridicat de poluare a aerului, care este de 90 de ori mai mare decat standardele maxime recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, informeaza presa internationala.
Locuitorii din New Delhi sunt sfatuiti sa ramana in case, Guvernul avertizand in mod special ca cei mici, batranii, cei cu probleme respiratorii si cardiace sa respecte recomandarea. Potrivit oficialilor, nivelul de poluare a crescut din cauza arderii miristilor, dupa recoltarea culturilor.
Conform unui raport al UNICEF, peste 300 de miliarde de copiii din lume sunt expusi unor nivele de poluare mai mari decat standardele recomandate de Organizatia mondiale a Sanatatii, 620 de milioane din acestia traind in sudul Asiei, mai ales in nordul Indiei. In cazul capitalei indiene, New Delhi, cifrele poluarii sunt alarmante, acesta fiind unul dintre cele mai poluate orase.
Spre deosebire de adulti, copii sunt mult mai vulnerabili in fata poluarii, acestia respira de ori mai repede mai mult aer, comparativ cu greutatea corpului lor, creierul si sistemul lor imunitar aflandu-se inca in proces de dezvoltare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006629 (s)