News Flash:

Pagube estimate la cel putin 5 miliarde de dolar in America dupa valul de frig polar abatut asupra statelor

9 Ianuarie 2014
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
Daunele estimate în urma valului de frig istoric, care s-a abătut din primele zile ale lunii ianuarie asupra Statelor Unite ale Americii, au fost estimate la cel puțin cinci miliarde de dolari, conform unei evaluări preliminare făcute de compania Planalytics, specializată în efectele vremii asupra economiei, informează Ria Novosti. Timp de mai multe zile, statele din centrul și estul SUA s-au aflat sub influența unor mase de aer rece provenind din Arctica. 

Temperaturile scăzute au afectat un teritoriu cu peste 200 milioane de locuitori. Nu s-a semnalat avarieri grave ale infrastructurii, dar vremea nefavorabilă a răpit viața a circa 21 de persoane în această perioadă în SUA, conform unui bilanț reactualizat miercuri de către autoritățile americane.  Potrivit companiei Planalytics, prejudiciile de cinci miliarde sunt relativ scăzute, comparativ cu situația din 2010, când un val de frig polar a provocat pagube în valoare de 25-30 miliarde de dolari.

De asemenea, experții nu cred că frigul ar putea provoca o încetinire a creșterii economice a SUA. Între timp, valul de frig care de mai multe zile a pus stăpânire pe SUA a început să scadă în intensitate. Conform Serviciului Naționale pentru Meteorologie al Statelor Unite, în următoarele zile temperaturile vor crește treptat aproape pe întreg teritoriul țării, după cum scrie agenția de presă menționată. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005686 (s)